Μετά τις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ και της ΝΔ σχετικά με το περίφημο non-paper ο ΥΕΘΑ προφανώς θεώρησε ότι πρέπει να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους τους συνομιλητές του. Έτσι, ολοκληρώθηκε χθές η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Abu Dhabi Mar κ. Iskandar Safa και τον εκτελεστικό πρόεδρο της ThyssenKrupp Marine Systems Δρ. Hans Cristoph Atzpodien, με τη συμμετοχή των νομικών συμβούλων των τριών πλευρών.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν και διευκρινίστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα και είναι κοινή η πεποίθηση ότι μέχρι τις  22 Οκτωβρίου θα έχουν συντελεστεί όλες οι προβλεπόμενες για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, δήλωσε:

«Είναι απορίας άξιον, που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, κατηγορεί τη ΝΔ για υιοθέτηση του «non paper» τη στιγμή που ο ίδιος κατά πρωτοφανή τρόπο, το νομιμοποιεί απαντώντας μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ. Θυμίζω  ότι η Νέα Δημοκρατία εγκάλεσε την κυβέρνηση και ζήτησε πειστικές απαντήσεις γιατί δεν προέβλεψε και δεν επέλυσε εγκαίρως τα θέματα αυτά, παρά την μακρά περίοδο διαπραγμάτευσης και έπρεπε την τελευταία στιγμή να αναβληθεί η παράδοση – παραλαβή του «Παπανικολής» και να εκτεθεί για άλλη μία φορά η χώρα.
Τα  περί επιπολαιότητας, δεν θα τα σχολιάσουμε διότι ατυχώς για τον κ. Υπουργό, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.».

Κάντε ένα σχόλιο