YouTube Preview Image Αρχίζουν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας λόγω ίωσης δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στη σημερινή δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικές αρχές. Αύριο, στις 11 το πρωί θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.
Μέγαν εύρατο, εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον, η οικουμένη, Αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθειλες την έπαρσιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Voria.gr

Κάντε ένα σχόλιο