Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, βρίσκεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα πλαίσια τριήμερης επίσκεψης της στα Βαλκάνια. Το συγκεκριμένο ταξίδι είναι το πρώτο της κυρίας Κλίντον στην περιοχή από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα της.

Σήμερα, η κυρία Κλίντον θα συναντηθεί με το τριμελές προεδρείο της Βοσνίας που εκπροσωπεί την Κροατική, τη Μουσουλμανική και τη Σερβική κοινότητα της χώρας.

Αξιωματούχοι του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι η Υπουργός σκοπεύει να δώσει έμφαση στην σπουδαιότητα των πολιτικών μεταρρυθμίσεων και στη διαδικασία ενσωμάτωσης της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Γκόρντον, δήλωσε ότι η κυρία Κλίντον δεν θα επιβάλλει καμία λύση στην οξεία πολιτική αντιπαράθεση στην Βοσνία. Όπως ανέφερε ένα νέο σύνταγμα είναι κάτι που «θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι οι Βόσνιοι».

Η κυρία Κλίντον θα μεταβεί επίσης στο Βελιγράδι, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Θα σταματήσει επίσης στο Κόσσοβο για μια συνάντηση με τον εκτελών χρέη Πρόεδρου Γιακούπ Κρασνίκι. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης και με μέλη της κοινότητας των Σέρβων του Κοσυφοπεδίου.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο