Συνάντηση Βενιζέλου ΚαρατζαφέρηΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Μετά το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Βενιζέλος και Καρατζαφέρης έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Ευ.Βενιζέλος: Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, τον κ. Καρατζαφέρη, για όλα τα μεγάλα θέματα της αμυντικής πολιτικής εν όψει και της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και εν όψει των μεγάλων αλλαγών στο δόγμα και τη δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ. Όλα αυτά συνδέονται με την περιοχή μας, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με την κατάσταση στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο. Και βεβαίως, όλα αυτά συνδέονται κατά βάθος με το φρόνημα της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, γιατί δεν υπάρχει αμυντική πολιτική χωρίς αραγές εσωτερικό μέτωπο και χωρίς υψηλό εθνικό φρόνημα.

Η στάση του ΛΑΟΣ είναι ιδιαίτερα υπεύθυνη στα θέματα της εθνικής άμυνας και τον εξοπλιστικών προγραμμάτων με στόχο πάντα την προάσπιση της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε στον τομέα αυτό, έχουμε καταβάλει μία τεράστια προσπάθεια με διακομματική συναίνεση τους τελευταίους δώδεκα μήνες και έτσι θα συνεχίσουμε. Και για αυτό ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Καρατζαφέρη γιατί βοηθάει με το κόμμα του στην επίτευξη ενός κοινού εθνικού στόχου.

Γ. Καρατζαφέρης: Το ενδιαφέρον μας δεν περιορίζεται μόνο στην πλατεία Συντάγματος αλλά φτάνει κι εδώ στη Μεσογείων. Τα θέματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Ο κ. Υπουργός είχε την ευγενή καλοσύνη να ενημερώσει σε βάθος τόσο για τα γεωστρατηγικά θέματα όσο και για το θέμα των εξοπλισμών. Έχουμε βρει μια κοινή περπατησιά, πιστεύω, και αυτή η συνεννόηση όσο γίνεται ευρύτερη τόσο ωφελείται το έθνος σε μία εξαιρετικά κομβική στιγμή.

Δημοσιογράφος: Ήρθατε εδώ για ένα συγκεκριμένο θέμα αν δεν κάνω λάθος και έχετε κάνει ερώτηση στη Βουλή. Συζητήσατε για το θέμα των πυρομαχικών;

Γ. Καρατζαφέρης: Συζητήσαμε το όλον και ως εκ τούτου περιέχεται και αυτό το θέμα και βεβαίως πρέπει να πω ότι, εκτός από αμιγώς θέματα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κάναμε και μία ευρύτερη πολιτική κουβέντα.

Κάντε ένα σχόλιο