Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος 37 Ευρωπαϊκών εταιρειών και 5 Ιρανών πολιτών που πιστεύεται ότι συνεργάστηκαν με την εταιρεία εξαγωγών του Ιράν για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι «εταιρείες βιτρίνα», όπως τις χαρακτηρίζει, είχαν τις έδρες τους στη Γερμανία, τη Μάλτα, και την Κύπρο, απ’ όπου διευκόλυναν τις δραστηριότητες της εθνικής ναυτιλιακής εταιρείας του Ιράν να προωθεί το πρόγραμμα της ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής και μεταφοράς στρατιωτικού υλικού.

Στο μεταξύ, το Στέητ Ντηπάρτμεντ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε νέο γύρο συνομιλιών για οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το Ιράν στις 16 και 17 Νοεμβρίου στη Βιέννη και επεσήμανε ότι οι «ενδείξεις» από μέρους της Τεχεράνης παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι το Ιράν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Στην συνάντηση στη Βιέννη θα συμμετάσχουν τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας και η Γερμανία και θα εξεταστεί η πιθανότητα αναβίωσης πρότασης που είχε γίνει πέρυσι για αποστολή των αποθεμάτων ουρανίου του Ιράν για επεξεργασία στο εξωτερικό.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο