Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται πλέον από τα ιστολόγια που πραγματεύονται θέματα Εθνικής Ασφάλειας και ιδιαίτερα Εθνικής Άμυνας. Διότι θέλει «Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία» και δεν αρκεί και μόνο η Τόλμη για να διατηρηθεί η Ελευθερία αλλά απαιτείται και η Αρετή. Οι αντικειμενικοί bloggers αποτελούν απαραίτητο μέρος της Δημοκρατίας μας και αντιστάθμισμα στην αυταρχική παντοκρατορία ορισμένων ΜΜΕ με τα σκοτεινά τους κίνητρα και την ύποπτη χρηματοδότηση. Όμως κάθε διασπορά ψευδούς είδησης που διασαλεύει την Ειρήνη και την Εθνική μας ασφάλεια θα διώκεται πλέον άμεσα ποινικά.

Ειδικότερα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενεργήθηκε Αστυνομική έρευνα, μετά από καταγγελία μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου, για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 141, 363 και 370Β παρ. 1 και 4 του Π.Κ. «Διατάραξη φιλικών σχέσεων του Ελληνικού Κράτους με ξένο Κράτος» και συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 65 ετών.

Την 16-10-2010 από το ως άνω πολιτικό πρόσωπο υποβλήθηκε έγκληση κατ’ αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 15-10-2010 πλαστογράφησαν δελτίο τύπου που διένειμε και αφορούσε απάντησή σχετικά με επερώτηση που είχε κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού. Το πλαστογραφημένο αυτό δελτίο τύπου διακινήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.Ως αποστολέας του ηλεκτρονικού αυτού μηνύματος φερόταν άτομο με στοιχεία ηλεκτρονικής ταυτότητας το ονοματεπώνυμο του παραπάνω πολιτικού προσώπου.

Στην συνέχεια και μετά από διαδικτυακή και ψηφιακή έρευνα που διενέργησαν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο δημιουργός – διακινητής του παραποιημένου δελτίου τύπου .

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας, κλιμάκιο Αστυνομικών μετέβη την 18/10/2010 στην οικία του ανωτέρω ημεδαπού, όπου διενήργησε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και από την οποία προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος κατείχε ένα (1) φορητό Η/Υ, εντός του οποίου, ύστερα από επιτόπια έρευνα βρέθηκε αυτούσιο τμήμα, από το παραποιημένο δελτίο τύπου.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας ο κατηγορούμενος, προσπάθησε να εμποδίσει αυτήν, απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς, ενώ παράλληλα προσπάθησε να αλλοιώσει στοιχεία της έρευνας, πράξεις και για τις οποίες συνελήφθη.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*
Ένας (1) σκληρός δίσκος Η/Υ.
*
Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
*
Ένα (1) τεμαχισμένο έγγραφο, το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται πλέον από τα ιστολόγια που πραγματεύονται θέματα Εθνικής Σημασίας. Διότι θέλει «αρετή και τόλμη η Ελευθερία» την οποία πρέπει να διατηρήσουν αφού ο αντικειμενικοί bloggers αποτελούν απαραίτητο μέρος της Δημοκρατίας μας. Όμως κάθε διασπορά ψευδούς είδησης που διασαλεύει την Ειρήνη και την Εθνική μας ασφάλεια θα διώκεται πλέον άμεσα ποινικά. Ειδικότερα

Κάντε ένα σχόλιο