Λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας δεν παρέστη στην τελετή έναρξης της Έκθεσης Αμυντικού Υλικού Defensys 2010 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπως δεν παρέστη και στην προγραμματισμένη παρέλαση.

Πλήθος Υπουργών και Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας διαφόρων χωρών, σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς επίσης και πολλοί ανώτατοι στρατιωτικοί (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) τίμησαν με την παρουσία τους την σημαντική αυτή εκδήλωση. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά λόγω της ευαίσθητης φύσης της έκθεσης και των πολλών VIPs που παρέστησαν. Περίπου 150 χώρες συμμετέχουν στην έκθεση ενώ σύμφωνα με την ομιλία του ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω της Defensys 2010 ξεκινούν διακρατικές συνεργασίες σε θέματα αμυντικών βιομηχανιών. Ο κ. Δημήτρης Μπακατσέλος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής χαρακτήρισε την εκδήλωση μια μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε και τις δικές τους προσδοκίες. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Βουλευτές, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος ο οποίος συνεχάρη τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Δημήτρη Μπακατσέλο για την πρωτοβουλία της Defensys 2010. Η νέα μορφή της έκθεσης δείχνει να είναι πλέον υπό κρατικό έλεγχο, ελεύθερη από ιδιωτικές παρεμβάσεις και μεσάζοντες,  ενώ μέχρι τώρα δίνει την διαφάνεια που απαιτείται προκειμένου το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων να ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό σε θέματα ελέγχου στρατιωτικών εξοπλισμών, αμυντικής τεχνολογίας και επιστήμης.
Αύριο θα ακολουθήσει το κλειστού κύκλου High Level Forum με θέμα «Armaments programs versus competition within the Current Financial Environment» στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με συντονιστές τους κ. Ε. Βενιζέλο και κ. Πάνο Μπεγλίτη. Το Κέντρο Ελέγχου Όπλων θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθυντή του ο οποίος θα συνοψίσει τα συμπεράσματα του Forum στην ιστοσελίδα της «Αθηνάς».

Κάντε ένα σχόλιο