Ο ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλος με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ παρουσίασε τις βασικές καινοτομίες και μελλοντικές προτεραιότητες του υπουργείου οι οποίες από πλευράς προγραμματισμού κωδικοποιούνται ως εξής:

Το πρώτο είναι η εφαρμογή του νέου νόμου υπηρεσιακή κατάσταση και δομή Διοίκησης, δομή δυνάμεων, πρόγραμμα εξοπλισμών, στρατολογική νομοθεσία, ΕΦΟΠ, ΑΣΕΙ στρατόπεδα, ό,τι προβλέπει.

Δεύτερος μεγάλος στόχος να ολοκληρώσουμε το νέο νόμο προμηθειών για τη μεταφορά της οδηγίας.

Τρίτος μεγάλος στόχος να ολοκληρώσουμε και να εκκαθαρίσουμε όλες τις παλιές εκκρεμότητες στα εξοπλιστικά σας τις είπα.

Τέταρτη προτεραιότητα να ξαναπιάσουμε το θέμα των υγειονομικών Υπηρεσιών και των σχέσεων με την κοινωνία.

Πέμπτη προτεραιότητα -όχι αξιολογικά, στην απαρίθμηση- αυτά που έχουμε μπροστά μας στο πεδίο της εξωτερικής αμυντικής πολιτικής.

Το έκτο σημείο είναι ότι θα αλλάξουμε τα βασικά κείμενα μέχρι το τέλος του χρόνου, αναφέρθηκα στην πολιτική εθνικής άμυνας και ασφάλειας.

Και όλα τα άλλα πρέπει να τα προχωράμε, όπως τα έχουμε προγραμματίσει Πολιτική Προστασία, Πράσινη Ανάπτυξη, θητεία.

Βεβαίως πάνω από όλα αυτά είναι η καθημερινότητα. Είναι η καθημερινή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πολιτικός έλεγχος και η διαχείριση των κρίσεων, η πρόγνωση και η διαχείριση των κρίσεων.

Αυτή είναι η δική μας εικόνα για το δωδεκάμηνο χωρίς αξιολογικές κρίσεις όσο μπορούσα πιο περιγραφικά. Όλα τα ξέρετε, αλλά καλό είναι να τα λέμε και συγκεντρωμένα και συστηματικά και καλό είναι να έχουμε και όλα τα υλικά στη διάθεσή μας για να μπορούμε να ελέγχουμε αυτά που λέμε.

Κάντε ένα σχόλιο