Σουνίτες αντάρτες στο Ιράν υποστηρίζουν ότι απήγαγαν έναν άνδρα που εργαζόταν σε πυρηνικό εργοστάσιο και θα δημοσιεύσουν μυστικά που ο άνδρας αυτός γνωρίζει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εάν η Τεχεράνη δεν απελευθερώσει 200 μέλη της οργάνωσης τους που βρίσκονται στη φυλακή.

Οι αντάρτες της οργάνωσης «Στρατιώτες του θεού» ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κρατούν όμηρο τον Αμίρ Χουσεΐν Σιρανί στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν Μπαλουχιστάν που συνορεύει με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Οι αντάρτες προειδοποίησαν στην ιστοσελίδα τους ότι αν η κυβέρνηση του Ιράν δεν απελευθερώσει τους φυλακισμένους μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα «ο κόσμος θα ενημερωθεί για τις μυστικές πυρηνικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος».

Εκπρόσωπος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν επιβεβαίωσε την απαγωγή αλλά απέρριψε την απειλή. Ο αξιωματούχος αρνήθηκε ότι ο Σιρανί είναι ειδικός των πυρηνικών δραστηριοτήτων, υποστηρίζοντας ότι είχε εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα ως ηλεκτροσυγκολλητής και οδηγός σε εταιρεία που συνεργάζεται με την υπηρεσία πυρηνικών δραστηριοτήτων.

Οι αντάρτες της οργάνωσης «Στρατιώτες του Θεού» έχουν αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές του Ιράν, μεταξύ των οποίων και οι διπλή επίθεση αυτοκτονίας τον Ιούλιο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο