Οι αποσπάσεις των Στρατιωτικών είναι ένας θεσμός που βοηθά την υπηρεσία (μαζί με τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων) προκειμένου να υπάρξει ορθολογιστική κατανομή του στρατιωτικού προσωπικού. Απόσπαση στελεχών των ΕΔ επιτρέπεται μόνο για την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών προσωρινού χαρακτήρα με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από γνώμη των οικείων κατά κλάδο Συμβουλίων Μεταθέσεων.

Η σχετική αρμοδιότητα του Υπουργού μπορεί να μεταβιβαστεί με απόφασή του συνολικά ή για κατηγορίες στελεχών. Απόσπαση για προσωπικούς λόγους είναι δυνατή κατ’ εξαίρεση και εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η διάρκεια των ανωτέρω αποσπάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες. Φυσικά η απόσπαση παύει αυτοδικαίως όταν λήξει το χρονικό όριο των έξι μηνών οπότε και τα στελέχη των ΕΔ με τη λήξη της απόσπασης επανέρχονται υποχρεωτικά στη θέση τους χωρίς άλλη διατύπωση.

Ένα σχόλιο στο “Όριο έξι μηνών στις αποσπάσεις Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων”
  1. Ο/ΗΒΑΣΙΛΗΣ λέει:

    ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΙΣΩ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  2.  
Κάντε ένα σχόλιο