Με ιδιαίτερη προσοχή παρατηρεί το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων την επιτυχημένη προσπάθεια του ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να μεταφερθεί η Έκθεση Αμυντικού Υλικού της Αθήνας στον κρατικό εκθεσιακό φορέα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου ο κ. Δημήτρης Μπακατσέλος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «DEFENSYS 2010» ανέφερε ότι «Πολλοί δεν πίστεψαν όχι μόνο στην επιτυχία της, αλλά ακόμη και στην δυνατότητα διοργάνωσής της. Μηνύματα από διάφορους χώρους έφθαναν σε εμάς για να ακυρώσουμε ή να αναβάλουμε την διοργάνωση. Όμως για πρώτη φορά μια σημαντική εκθεσιακή δράση που διοργανωνόταν στην Αθήνα, πήρε τον δρόμο προς το Βορρά και όχι το αντίθετο. Η Θεσσαλονίκη καθίσταται επίκεντρο της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή».

Ο Κωνσταντίνος Μαυράκης μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι «Η Defensys είναι γεγονός για την πόλη μας παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους μαθητευόμενους προφήτες που αμφισβητούσαν ακόμη και την υλοποίησή της. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την διοίκηση της ΔΕΘ αναλάβαμε πρωτοβουλία για την συνδιοργάνωση της έκθεσης με την Helexpo και το ΔΙΠΕΚ, ένα θέμα που με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης της Helexpo είχε βαλτώσει»

Επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Γιάννης Κωνσταντίνου υπογράμμισε ότι «Η DEFENSYSΒ δημιουργεί νέες προοπτικές για την πόλη της Θεσσαλονίκης και οι προοπτικές αυτές δεν είναι θεωρητικές ή νεφελώδεις, αλλά χειροπιαστές και συνίστανται στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στη δυνατότητα των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας»

ΠΗΓΗ: voria.gr

Κάντε ένα σχόλιο