Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει τις «μονόπλευρες κινήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις προσπάθειες των Παλαιστινίων να ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος.

Το παραπάνω σχόλιο περιέχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ιορδανού μονάρχη μετά από συνάντηση που είχε πρώτα με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και στη συνέχεια με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μίτσελ.

Ο Βασιλιάς Αμπντάλα ανέφερε επίσης ότι συνδυασμένες προσπάθειες είναι αναγκαίες για να αρθούν τα εμπόδια στις ειρηνευτικές συνομιλίες, που αποτελούν την μόνο εναλλακτική λύση στις «εντάσεις και τους πολέμους» στην περιοχή.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο κύριος Μίτσελ ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι θέλουν να συνεχιστούν οι συνομιλίες, παρά το ότι η Παλαιστινιακή ηγεσία έχει δηλώσει ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει να χτίζει κατοικίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε από το Κάιρο όπου ο κύριος Μίτσελ είχε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, πριν αναχωρήσει για την Ιορδανία.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο