Πάνος ΜπεγλίτηςΟ Πάνος Μπεγλίτης έδωσε την εξής απάντηση στην ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή: Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σας γνωρίζω ότι: oι εργαζόμενοι είναι απολύτως διασφαλισμένοι, εφαρμόζεται χωρίς καμία εξαίρεση η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, δεν υπάρχει καμία ειδική διαδικασία ομαδικών απολύσεων ούτε υπάρχει κάποιο ειδικό προνόμιο για τους νέους ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά.

Ερώτηση 4626/7-10-2010 της Βουλής των Ελλήνων

Παρά το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων προ εβδομάδος κύρωσε τις συμβάσεις σχετικά με τα ΕΝΑΕ και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, καμία κίνηση δεν έχει εκδηλωθεί για την οικονομική τακτοποίηση των εργαζομένου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Αυγούστου τρέχοντος έτους. Καίτοι συγκρατούνται οι διαβεβαιώσεις σας προς την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι το θέμα θα ρυθμισθεί, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ADM, νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων, τηρεί αιδήμονα σιγή εν προκειμένω. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, τα ΕΝΑΕ δεν έχουν λάβει πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, οι τηλεφωνικές γραμμές τους έχουν κοπεί και οι εργαζόμενοι εύλογα. ανησυχούν για το μέλλον τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να καταβληθούν ταχέως στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα;

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Γεώργιος Καρατζαφέρης

Κάντε ένα σχόλιο