Σύμφωνα με τον Πάνο Μπεγλίτη σε συνέντευξή του στο ALTER:  «Τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, την άκουσε ο ελληνικός λαός, την ακούσαμε όλοι. Δεν συνέδεσε απ’ ευθείας τις εκλογές με το ενδεχόμενο κήρυξης εθνικών εκλογών. Είπε «θα συμπεριληφθούν, θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών με βάση κι άλλες παραμέτρους, με βάση κι άλλα στοιχεία κι αν οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο, τότε έχω την ευθύνη να προχωρήσουμε, γιατί στη δημοκρατία δεν γνωρίζουμε αδιέξοδα».

* Γιατί αναγνωρίζουμε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση τη δυνατότητα το δημοκρατικό δικαίωμα να βάζει αυτού του είδους τα διλήμματα και δεν αναγνωρίζουμε στον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος έχει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, σύμφωνα με το Σύνταγμα να θέσει τα πραγματικά διακυβεύματα αυτής της εκλογικής αντιπαράθεσης έτσι ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός;

* Βλέπω μια στροφή της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με αυτά που έλεγαν τους τελευταίους 3 μήνες. Μέχρι τώρα οικοδομούσαν, ή συνέβαλλαν στην οικοδόμηση ενός αντι-μνημονιακού μετώπου, με αντι-μνημονιακή ρητορική. Τώρα βλέπω να αποστασιοποιείται προσεκτικά ο κ. Λυκουρέντζος και το Κόμμα του από αυτή την αντι-μνημονιακή πολιτική, μιλώντας για ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση και από τον Πρωθυπουργό, μιλώντας για μέτρα ανάπτυξης.

* Ο κ. Σαμαράς που βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες οφείλει να απαντήσει στους ομολόγους του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ποια είναι η πολιτική του, ποια είναι η στάση του. Αν το κόμμα του κ. Σαμαρά δεν ήθελε το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων €, πώς θα πληρώναμε τους μισθούς, πώς θα πληρώναμε τις συντάξεις, με ποια εναλλακτική στρατηγική θα σώζαμε τη χώρα από την χρεοκοπία και από την κατάρρευση;

* Βρεθήκαμε μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, σε μια συγκυρία που η χώρα οδηγούνταν σε χρεοκοπία, σε στάση πληρωμών. Ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες – συνθήκες οικονομικού πολέμου ουσιαστικά – που αντιμετωπίσαμε μετά τις εκλογές, άρα ήμασταν αναγκασμένοι, να διορθώσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα με προσοχή, για να σώσουμε τη χώρα.

* Αυτή τη στιγμή δίνουμε μια μεγάλη μάχη, όπως είπε ο Πρωθυπουργός είμαστε ακόμη σε περίοδο έκτακτης ανάγκης, ο συναγερμός δεν έχει λήξει. Κερδίζουμε καθημερινά μικρές και μεγαλύτερες μάχες και στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές. Δεν έχει κερδηθεί ο πόλεμος, ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί. Άρα κανείς δεν μπορεί να παίξει με την πορεία της χώρας. Κανείς δεν μπορεί να παίξει με την πολιτική σταθερότητα. Όταν έρχεται ο κ. Σαμαράς και βάζει τέτοιου είδους διακυβεύματα που ουσιαστικά απειλούν την πολιτική σταθερότητα της χώρας, θα απαντήσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Και ο Πρωθυπουργός απάντησε σε αυτό το δίλημμα και σε αυτό το τεχνητό διακύβευμα που έφτιαξε ο κ. Σαμαράς.

* Είναι πολύ μικρός ο χρόνος, ένας χρόνος για να ξεχάσει ο ελληνικός λαός. Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας πληρώνουμε σήμερα.»

Κάντε ένα σχόλιο