Ένας αμερικανός, πακιστανικής καταγωγής, συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επιθέσεις στο Μετρό της Ουάσινγκτον και ότι μοιραζόταν πληροφορίες με ανθρώπους που πίστευε ότι έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο 34 ετών, Φαρούκ Αχμέντ, φωτογράφιζε σταθμούς του Μετρό στην ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις. Επίσης ανέφεραν ότι ξεκίνησε να φωτογραφίζει τους σταθμούς τον Απρίλιο και ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες παρακολουθούσαν στενά τις δραστηριότητες του.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Ντέιβιντ Κρις, δήλωσε ότι το περιστατικό «υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχόμενη επαγρύπνηση κατά των τρομοκρατικών απειλών».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, χαρακτήρισε την σύλληψη σημαντικό παράδειγμα των προσπαθειών των αρχών ασφάλειας της χώρας. Όπως ο ίδιος ανέφερε ο Πρόεδρος Ομπάμα γνώριζε για την υπόθεση πριν γίνει η σύλληψη.

Ο Αχμέντ, ο οποίος είναι αμερικανός πολίτης γεννημένος στο Πακιστάν, αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες μεταξύ των οποίων προσπάθεια παροχής υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση και σχεδίαση τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον μέσων μαζικής συγκοινωνίας.

Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 50 ετών.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο