Πιστόλι tokarevΣυνελήφθησαν στις 28-09-2010 και ώρα 19.00΄, στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, πέντε (5) αλλοδαποί, τρεις άνδρες, ηλικίας 38, 30 και 30 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 37 και 20 χρόνων αντίστοιχα, για σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, παραβάσεις Ν. περί Ναρκωτικών, περί Όπλων, περί σταθμών ασυρμάτων ζώνης πολιτών CB και για Πλαστογραφία Πιστοποιητικών .

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σύμφωνα με τις οποίες οι ανωτέρω, έχοντας συστήσει δομημένη και οργανωμένη ομάδα με διακριτούς ρόλους, κατέχουν και αποκρύπτουν σε οικίες τους μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες διακινούν, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, στην πόλη του Ηρακλείου, ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Την 18:45΄ ώρα στις 28-09-2010, ο 38χρονος επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης εξήλθε της οικίας του, η οποία βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου, και, κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε και τοποθέτησε ποσότητα κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης σε συγκεκριμένο χώρο. Κατόπιν, κινήθηκε με μαζί με έναν από τους 30χρονους συλληφθέντες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών. Στην ίδια περιοχή κινούνταν και ο τρίτος. Αστυνομικοί που είχαν θέσει τους άντρες υπό διακριτική επιτήρηση, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Σε σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν στους συλληφθέντες, αλλά και στις οικίες τόσο των τριών αντρών όσο και των δύο γυναικών, που όπως αποδείχτηκε συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

*
Δεκατέσσερις (14) νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο Ακατέργαστη Κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -14.460- γραμμαρίων
*
Δώδεκα (12) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο Ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους -49,6- γραμμαρίων
*
Τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο Κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -20- γραμμαρίων
*
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μάρκας « TANITA » με δυνατότητα ζύγισης από 0,1 gr .έως 120 gr .
*
Το χρηματικό ποσό των (6.055) ευρώ σε χαρτονομίσματα, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και -600- LEKE (χαρτονομίσματα Αλβανίας),
*
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δύο 30χρονων συλληφθέντων, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης στην πώληση ναρκωτικών ουσιών.
*
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι μάρκας « TOKAREF » μετά γεμιστήρα και οκτώ (8) πλήρη φυσίγγια,
*
Δύο (2) τμήματα από κόλλες (τετραδίου) με ιδιόχειρα σημειώματα με χρηματικά ποσά, στις οποίες εμφαίνονται, προφανώς, εισπράξεις από τις πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών και ανέρχονται στο ποσό των -50.000- Ευρώ περίπου,
*
Δύο (2) ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας μάρκας « ALECTO » μετά δερμάτινης θήκης έκαστος,
*
Ένα (1) σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ,
*
Ένας (1) φορητός Η/Υ μάρκας « APPLE »
*
Δεκαεπτά (17) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
*
Αποδείξεις από εμβάσματα – καταθέσεις προς το εξωτερικό συνολικής χρηματικής διακίνησης που ανέρχεται στα -40.000- Ευρώ .
*
Μία πλαστή ταυτότητα Ρουμανίας , την οποία έφερε μαζί του ο 38χρονος
*
Λοιπά έγγραφα (μισθωτήριο συμβόλαιο κλπ.)

Κάντε ένα σχόλιο