Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς, κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους στην μάχη κατά διεθνών εγκλημάτων όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το εμπόριο ναρκωτικών και οι οικονομικές απάτες.

Ο Στρατηγός Τζόουνς δήλωσε σε συνέδριο για την ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο ρωσικό τουριστικό θέρετρο Σότσι την Τρίτη ότι αυτοί που αναμειγνύονται με τέτοια εγκλήματα είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για οικονομικά θέματα και χρησιμοποιούν εξειδικευμένη τεχνολογία.

Όπως ο ίδιος ανέφερε οι εγκληματίες κάνουν συμμαχίες με διεφθαρμένους πολιτικούς και πλημμυρίζουν την παγκόσμια αγορά με πλαστά προϊόντα μεταξύ των οποίων και φάρμακα.

Ο Στρατηγός Τζόουνς επεσήμανε ότι τα συνδικάτα του εγκλήματος έφεραν το εμπόριο ναρκωτικών σε χώρες που δεν είχαν παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και τα Βαλκάνια.

Όπως ανέφερε ο Στρατηγός Τζόουνς το εμπόριο ναρκωτικών χρηματοδοτεί τους Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν, και τους αντάρτες στην κεντρική Ασία και τον Καύκασο.

Ο αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε από τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφάλειας των χωρών τους και να βελτιώσουν την διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο