«Συμφώνως με δημοσιεύματα του τύπου και αναρτήσεις ιστοσελίδων αμυντικού περιεχομένου του διαδικτύου, αναφέρεται ότι, η Άγκυρα προχώρησε σε μια νέα πρωτοφανή ενέργεια, μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, προσπαθώντας με την φρεγάτα Gemlik (F492), να εμβολίσει ελληνικό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού (ΛΣ 070) στην Ψέριμο!». Ετσι ξεκίνησε την ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος για ένα θέμα που απασχόλησε την κοινή γνώμη. Ο Βουλευτής συνέχισε την ερώτησή του ως εξής: «Το ελληνικό περιπολικό συνόδευε διεξαγώμενη ιστιοδρομία, που είχε ξεκινήσει από την Γαλλία, ακολουθώντας μάλιστα το προπορευόμενο σκάφος, σε αγώνα, που θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι Ντιντίμ. Τότε ακριβώς η τουρκική φρεγάτα, ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να εμβολίσει το ελληνικό περιπολικό, που για ελάχιστα μέτρα και χάρις σε επιδέξιους χειρισμούς, απέφυγε τελικώς τα χειρότερα!
Πρέπει να τονισθεί ότι η πρωτοφανής αυτή απόπειρα, έλαβε χώρα μπροστά σε πολλούς μάρτυρες, αφού ήταν σε εξέλιξη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας.
Ερωτάται:
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δημοσιευμένες πληροφορίες και τα στοιχεία, για το περιστατικό αυτό, της απόπειρας εμβολισμού από την τουρκική φρεγάτα του ελληνικού περιπολικού στην Ψέριμο;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το υπουργείο προς την άλλη πλευρά, όταν μάλιστα είναι ξεκάθαρο, ότι η απόπειρα αυτή έγινε ε ν τ ό ς των ελληνικών χωρικών υδάτων και παραβιάσθηκαν και οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοίας αλλά και οι διεθνείς συνθήκες»

Κάντε ένα σχόλιο