Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ θα συμμετάσχει στο 8ο Συμπόσιο επί της Θαλάσσιας Ισχύος για τα Ναυτικά των Χωρών της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας (8th Regional Sea Power Symposium for the Navies of the Mediterranean and Black Sea Countries ) που θα διεξαχθεί στη Βενετία από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2010.

Σκοπός του συμποσίου, το οποίο διεξάγεται ανά διετία, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και η πρόκληση συζητήσεων, η ανανέωση των σχέσεων φιλίας και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ φίλων και συμμάχων κρατών.

Οι εργασίες του συμποσίου θα διαρκέσουν 3 ημέρες θα επικεντρωθούν σε τρεις θεματικές ενότητες ως ακολούθως:
α. 1η ενότητα: «Συνεισφορά Διαλόγου και Συνεργασίας στην Επίγνωση Θαλάσσιας Κατάστασης».
β. 2η ενότητα: «Συνεισφορά Διαλόγου και Συνεργασίας στις Επιχειρήσεις Θαλάσσιας Ασφάλειας».
γ. 3η ενότητα: «Συνεισφορά Διαλόγου και Συνεργασίας στην Ανάπτυξη Ναυτικών Δυνατοτήτων».

Στο πλαίσιο των ανωτέρω ενοτήτων η Ελληνική αντιπροσωπεία θα παρουσιάσει το θέμα «Αντι-πειρατικές επιχειρήσεις στο Κέρας της Αφρικής. Η εμπειρία του ΠΝ στην αντιμετώπιση της πειρατείας» («Anti-Piracy Operations in the Horn of Africa – The HN Experience on Combating Piracy»), ενώ στο περιθώριο του συμποσίου ο Αρχηγός του ΓΕΝ θα έχει κατ’ ιδία συναντήσεις με τους ομολόγους του.

Στις εργασίες του συμποσίου συμμετέχουν και αντιπροσωπείες χωρών εκτός της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

ΓΕΝ

Κάντε ένα σχόλιο