Νέος Υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας διορίστηκε ο Λή Χή-Γουόν, πρώην σύμβουλος του Προέδρου της χώρας, μετά την παραίτηση του Κιμ Τάε Γιούνγκ, την Πέμπτη. Η ανακοίνωση για τον διορισμό του νέου Υπουργού Άμυνας έγινε νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ Μπακ, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κιμ υποκύπτοντας σε πιέσεις. Ο κ. Κιμ είχε δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από το κυβερνών κόμμα και βουλευτές της αντιπολίτευσης για την ασθενική, όπως χαρακτηρίστηκε αντίδραση στην επίθεση που πραγματοποίησε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα στο νησί Γεοπεόνγκ, κοντά στη διαφιλονικούμενη δυτική μεθόριο των δύο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περίπου 100 οβίδες στο νησί σκοτώνοντας δύο νοτιοκορεάτες πεζοναύτες και δύο πολίτες ενώ τραυματίσθηκαν άλλοι 18 άνθρωποι.

Η Νοτιοκορεατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την στρατιωτική παρουσία της στα νησιά κοντά στην μεθόριο με την Βόρεια Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα και ότι θα αναθεωρήσει τους κανόνες εμπλοκής ώστε να επιτρέπεται πιο επιθετική απάντηση σε μελλοντικές επιθέσεις.

Από την πλευρά της η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις αν υπάρξουν και νέες προκλήσεις, όπως τις χαρακτηρίζει.

Η Κίνα την Πέμπτη επανέλαβε εκκλήσεις της για αυτοσυγκράτηση από μέρους και των δύο πλευρών.

Κάντε ένα σχόλιο