Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν, απαντώντας σε επικρίσεις του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι.

Η κυρία Κλίντον δήλωσε ότι μια από τις σημαντικές επιδιώξεις της στρατηγικής του ΝΑΤΟ είναι η χρήση επιθέσεων ακριβείας, με βάση απόρρητες πληροφορίες. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν «σημαντικές», όπως είπε, επιπτώσεις στην ηγεσία των Ταλεμπάν.  Οι επιχειρήσεις αυτές είναι προς το συμφέρον του λαού του Αφγανιστάν, της κυβέρνησης της χώρας και των Νατοϊκών δυνάμεων που συνεργάζονται με τους Αφγανούς εταίρους τους, επεσήμανε η κ. Κλίντον.

Τη Δευτέρα, το Αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι δημόσιες διαφωνίες μεταξύ του κ. Καρζάι και του διοικητή των Νατοϊκών και Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιοστάν, στρατηγού Ντέηβιντ Πετρέους, οφείλονται στους διαφορετικούς ρόλους και οπτικές γωνίες των δύο πλευρών.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Washington Post, ο Πρόεδρος Καρζάι ζήτησε τον περιορισμό της συχνότητας και της έντασης των Αμερικανικών και Νατοϊκών επιχειρήσεων στη χώρα του και μείωση της «ανάμειξης» τους στην καθημερινότητα των Αφγανών, γιατί αλλιώς  πυροδοτούν με τον τρόπο τους το ανταρτικό κίνημα των Ταλεμπάν.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο