Ένας αριθμός υπαξιωματικών αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών εισάγεται κάθε έτος με κατατακτήριες εξετάσεις στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τα στελέχη αυτά έχουν ήδη διαμορφώσει στρατιωτική συνείδηση και αφού αρκετοί έχουν ήδη υπηρετήσει σε μονάδες γνωρίζουν με ρεαλισμό τη στρατιωτική ζωή.

Μπορούν έτσι να εκτιμήσουν περισσότερο την αξία της μετάβασης από την τάξη των υπαξιωματικών στην τάξη των αξιωματικών. Για τους λόγους αυτούς είναι συνήθως εξαιρετικά επιμελείς και πειθαρχημένοι μετά την εισαγωγή τους στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Οι επιδόσεις τους είναι πολύ καλές και μεταφέρουν πληροφορίες για την πραγματικότητα των μονάδων στους άλλους πρωτοετείς Ευέλπιδες που δεν έχουν ακόμη τη σχετική εμπειρία. Είναι πάντα ανάμεσα στους καλύτερους Ευέλπιδες.

Αυτά μετέφερε στους συντάκτες του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, ο Διευθυντής του ιδρύματος Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος που τυγχάνει να είναι μόνιμο μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού της ΣΣΕ για μια δεκαετία και κατά καιρούς εξεταστής-βαθμολογητής των αποφοίτων της ΣΜΥ στις κατατακτήριες εξετάσεις τους στη ΣΣΕ.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Δρ. Θ. Λιόλιο ο σημερινός Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ταξίαρχος κ. Χρήστος Μανωλάς υπήρξε ένας από τους καλύτερους φοιτητές του στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.

Κάντε ένα σχόλιο