Αξιωματούχος της υπηρεσίας αερομεταφορών της Ινδίας, δήλωσε ότι οι αρχές ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι τίποτα το ύποπτο δεν βρέθηκε μέσα στο αεροσκάφος της εταιρείας Delta, το οποίο προσγειώθηκε αργά την Πέμπτη στo Μουμπάι μετά από πληροφορία ότι μετέφερε ύποπτο δέμα.

Το πρακτορείο Associated Press φέρει τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου του Μουμπάι, Μανίς Καλγκάτγκι, να δηλώνει ότι πυροτεχνουργοί και αξιωματούχοι ασφάλειας επιθεώρησαν το αεροπλάνο, αλλά δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο. Ο κ. Καλγκάτγκι δήλωσε ότι κηρύχθηκε γενικός συναγερμός την Πέμπτη μετά την απογείωση της πτήσης 70 της εταιρείας Delta από το Άμστερνταμ. Ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα το προσωπικό εδάφους ενημέρωσε τον πιλότο για πιθανό δέμα που δεν είχε καταμετρηθεί και βρισκόταν στις αποσκευές του αεροπλάνου.

Ο κύριος Καλγκάτγκι ανέφερε ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουμπάι και αμέσως μεταφέρθηκε σε απομονωμένη περιοχή, όπου ελέγχθηκε από ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Οι 244 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και μετά την γνωμάτευση των ειδικών το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

Το περιστατικό συνέβη δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Μουμπάι, πρώτο σταθμό δεκαήμερου ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει στην Ασία. Ο αμερικανός Πρόεδρος θα μιλήσει σε αμερικανο-ινδικό επιχειρηματικό συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότερα από 200 ανώτερα διευθυντικά στελέχη Αμερικανικών εταιρειών.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο