Tην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στη Ξάνθη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά την επιθεώρηση και την ενημέρωση του για υπηρεσιακά θέματα, ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σε δημοσιογράφους:

«Το Δ’ Σώμα Στρατού είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Επενδύουμε πολλές προσδοκίες στο προσωπικό, στελέχη και στρατευσίμους του Δ’ Σώματος Στρατού. Θέλουμε να είναι το διακλαδικό στρατηγείο του Έβρου και επίσης να έχει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, εκπαίδευσης, άρτιο επιτελικό σχεδιασμό και κυρίως φρόνημα, το οποίο μας δίνει αισιοδοξία.

Γιατί σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ρευστότητας οι Έλληνες θέλουν να ξέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας θεσμός σταθερός, ένας θεσμός στον οποίον μπορούν να προστρέχουν ώστε να διαφυλάσσεται η εθνική ακεραιότητα, η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική αξιοπρέπεια. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για τις προοπτικές της κοινωνίας μας, γιατί μόνο μια αισιόδοξη κοινωνία μπορεί να πετύχει τους στόχους της και να βγει από την κρίση».

Στη συνέχεια από την Αλεξανδρούπολη ο ΥΕΘΑ έκανε την εξής δήλωση

«Επισκέφθηκα σήμερα τρεις μεγάλες δυνάμεις μας στη Θράκη. Επιθεώρησα το πρωί το Δ’ Σώμα Στρατού και τώρα την ΧΙΙ Μεραρχία. Όλες μας οι μονάδες είναι σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και εκπαίδευσης. Με ικανοποίησε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η συζήτηση με τα στελέχη γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες με ενσυνείδητη πειθαρχία που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είναι σημαντικό να ξέρει ο ελληνικός λαός, να ξέρει η ελληνική κοινωνία ότι σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αστάθειας και ρευστότητας υπάρχουν άνθρωποι ταγμένοι στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, της εθνικής μας ακεραιότητας και αξιοπρέπειας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Στο διάλειμμα των επιθεωρήσεων που έκανα, είχα την ευκαιρία να συσκεφθώ με τα τοπικά μας στελέχη εδώ στον Έβρο. Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Την Κυριακή καλούνται οι περιφέρειες της χώρας μας να χειραφετηθούν διοικητικά και αναπτυξιακά και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σε κάθε περιοχή – αλλά ιδίως γι αυτή την περιοχή – έχουμε ένα σημαντικό υποψήφιο με τεράστια εμπειρία, τον Άρη Γιαννακίδη που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αυτής της υπόθεσης. Είναι ένας δοκιμασμένος και επιτυχημένος Νομάρχης και πιστεύω ότι θα τιμηθεί από τον Θρακιώτικο λαό και τον λαό της Καβάλας και της Δράμας κι έτσι θα δώσει υπόσταση σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης».

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο