Από 21 έως 22 Οκτωβρίου 2010, διεξήχθη στην Βασιλική Ακαδημία του Βελγίου στις Βρυξέλες, το ετήσιο συνέδριο των Διοικητών Στρατιωτικών Ακαδημιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το παραπάνω συνέδριο οργανώνεται το 2ο εξάμηνο κάθε έτους, από την χώρα που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την Ελλάδα συμμετείχε ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Μπασιακούλης, όπου ανέπτυξε την οργάνωση της εκπαίδευσης στην Σχολή και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Συζητήθηκαν θέματα επιλογής των μελλοντικών αξιωματικών, την προσέλκυση των καλύτερων δοκίμων με την προσφορά όσο γίνεται πιο ευρέων επιλογών καριέρας για αυτούς. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Υπουργείων Εθνικής Άμυνας άλλων χωρών ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υπτγος κ. Γεώργιος Μπασιακούλης παρουσίασε το σύστημα επιλογής και εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ενώ αντίστοιχες παρουσιάσεις έκαναν οι Διοικητές των αντιστοίχων σχολών του Βελγίου και της Ουγγαρίας.
Ο Διοικητής της ΣΣΕ συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τους λόγους που οδηγούν ορισμένους δοκίμους (εδώ Ευέλπιδες) να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στις μεθόδους ανάπτυξης πολυεθνικών συνεργασιών μεταξύ Στρατιωτικών Ακαδημιών και σε θέματα αμοιβαίων επισκέψεων Δοκίμων και Καθηγητών. Το συνέδριο αυτό ήταν το τρίτο κατά σειρά ενώ το επόμενο θα διεξαχθεί στη Λιθουανία το 2013.

ΠΗΓΗ ΓΕΣ, Υπουργείο Αμύνης Λιθουανίας

Κάντε ένα σχόλιο