Ο συναγερμός για τα παγιδευμένα δέματα, εκτός από την Ελλάδα, έχει επεκταθεί και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς όλα τα ξένα ΜΜΕ αντιμετώπισαν το γεγονός με «υστερική» διάθεση όπως χαρακτηρίσθηκε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε ότι «επιχειρούν να διαλύσουν την κοινωνική ειρήνη» κι ακόμη ότι «όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν σχέση με την διεθνή τρομοκρατία».

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε και πάλι ότι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», ενώ ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας τονίζει ότι «είναι αυτονόητη και ισχυρή η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι ο παραλογισμός της τρομοκρατίας μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της.

Κινητοποίηση σημειώνεται και στην ΕΕ και την Παρασκευή θα γίνει στις Βρυξέλλες σύσκεψη εμπειρογνωμόνων από όλα τα κράτη μέλη σε θέματα ασφάλειας και εντοπισμού εκρηκτικών μηχανισμών στον τομέα των αερομεταφορών, ενώ ελέγχονται αυστηρά όλα τα νεοεισερχόμενα, στην Επιτροπή και τα κοινοτικά όργανα, δέματα.

Την ενίσχυση των ελέγχων ζήτησε, εξ άλλου και η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ήταν μαζί με τον Νικολά Σαρκοζί και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποδέκτης παγιδευμένου πακέτου που όπως επιβεβαιώθηκε εστάλη από την Ελλάδα με αποστολέα το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κ. Μέρκελ μάλιστα θα θέσει το θέμα στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων.

Σήμερα απολογούνται στο ανακριτή οι δύο συλληφθέντες ένας εκ των οποίων κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος, ενώ η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα πέντε ακόμη προσώπων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς».

Με δύο δέματα που βρέθηκαν χθες με προορισμό την Γιούροπολ στη Χάγη και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, ο αριθμός των δεμάτων έφθασε τα 13. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται ακόμη δύο και γι’ αυτό έγινε και αναστολή μεταφοράς δεμάτων στο εξωτερικό για 48 ώρες.

VOA (Μαίρη Παραπονιάρη | Αθήνα)

Κάντε ένα σχόλιο