Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προχωράει με τα σχέδια του για την ανέγερση 1.300 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει το Ισραήλ να αναστείλει την εποικιστική δραστηριότητα, παρά το ότι το θέμα έφερε τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Μέση Ανατολή σε αδιέξοδο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κράουλι άσκησε κριτική στην ανακοίνωση την Δευτέρα λέγοντας ότι υπονομεύει την εμπιστοσύνη προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι παλαιστίνιοι καταδίκασαν τα σχέδια για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών σε μια περιοχή που προορίζουν για πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να επεκτείνει τον οικισμό Χαρ Χόμα κατά 978 διαμερίσματα και να χτίσει άλλα 320 νέα διαμερίσματα στον οικισμό Ραμότ.

Η απόφαση του υπουργού εσωτερικών ανακοινώθηκε ενώ ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Στην ετήσια συνάντηση του Γενικού Συμβουλίου των εβραϊκών ομοσπονδιών της Βορείου Αμερικής που πραγματοποιείται στην Νέα Ορλεάνη, ο κύριος Νετανιάχου προέτρεψε τους παλαιστίνιους να παρατήσουν τους όρους και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο