Η παρέλαση των πεζοπόρων στρατιωτικών τμημάτων πραγματοποιήθηκε κανονικά και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων στις Εθνικές μας εορτές ούτε υπάρχει τέτοιου είδους σχεδιασμός. Έχει ληφθεί απόφαση για την περικοπή της συμμετοχής των μηχανοκινήτων τμημάτων για λόγους οικονομικούς, δημοσιονομικούς, περιβαλλοντικούς και επιχειρησιακούς, δεδομένου ότι για τη συμμετοχή τους απαιτείται να μετακινηθεί μεγάλος αριθμός μέσων από τις Μονάδες, χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός. Σημειώνεται ότι το Π.Ν. εκπροσωπήθηκε στο Θερμαϊκό κόλπο με δύο Πολεμικά Πλοία σε συνδυασμό με εκπαιδευτική άσκηση των Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Αυτά απάντησε το ΥΠΕΘΑ στην ερώτηση που έκανε στη Βουλή ο Βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου:

Ερώτηση 5377/21-10-2010 της Βουλής των Ελλήνων

Εν ονόματι της οικονομικής κρίσης και των ευρύτερων περικοπών στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να προστεθεί και η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου Άμυνας για την ακύρωση των στρατιωτικών παρελάσεων. Πιο συγκεκριμένα η εθιμοτυπική στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου κάθε χρόνο, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μόνο με πεζοπόρα τμήματα του ελληνικού στρατού, ενώ θα λάμψουν δια της απουσίας τους μηχανοκίνητα τμήματα, μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αποφάσεων που αφορούν στην ιστορία του Έθνους μας και την απόδοση τιμών στους προγόνους μας για τους αγώνες του Έθνους, καθώς από τη στιγμή που άλλαξε η διακυβέρνηση της χώρας έχουν διακοπεί εκδηλώσεις εορτασμού των εθνικών μας εορτών στις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας μας στο εξωτερικό, ενέργεια που έχει αντίκτυπο και πλήττει ακόμα και τις διπλωματικές επαφές και την προβολή της χώρας μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται να επανεξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο την απόφαση κατάργησης των στρατιωτικών παρελάσεων στις Εθνικές εορτές της χώρας μας;

Κάντε ένα σχόλιο