hellenic air forceΑπό τις 14 έως 20 Νοεμβρίου 2010 στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε συνεργασία μεταξύ της 362 ΜΕΑ και της 2ης Μοίρας Nice της 8ης Πτέρυγας, της Γαλλικής Αεροπορίας η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Cazaux.

Σκοπός της ήταν η συνεκπαίδευση σε ασκήσεις αέρος καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την επιχειρησιακή εκπαίδευση και τα αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης Ιπταμένων που προορίζονται για τοποθέτηση σε Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία διερευνητικών επαφών για περαιτέρω συνεργασία στην αεροπορική εκπαίδευση και την ανάπτυξη της συνεργασίας στο πλαίσιο μιας μελλοντικής συνεργασίας παροχής κοινής επιχειρησιακής εκπαίδευσης Ιπταμένων των δύο χωρών.

Η Γαλλική αποστολή απαρτιζόταν από πέντε Ιπταμένους, έναν μηχανικό και τρία αεροσκάφη Alpha Jet. Εκτελέστηκαν πτήσεις μικτών πληρωμάτων και σχηματισμών αεροσκαφών, οι οποίες περιέλαβαν ασκήσεις προσαρμογής (επίδειξης πτητικών χαρακτηριστικών των Τ-2 και Alpha Jet), αποστολές αέρος-εδάφους CPM (low level navigation), καθώς και εναέριας μάχης BFM και ACM.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, επισκέφτηκε την 362 ΜΕΑ ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλίας στην Αθήνα, Σμήναρχος Gerard Gailhouste και πέταξε με αεροσκάφος Τ-2Ε σε τριάδα αεροσκαφών (ένα Τ-2Ε και δύο Alpha Jet) αποστολή χαμηλής ναυτιλίας.

Η Γαλλική αποστολή, πριν την αναχώρησή της, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους στην Πύλο και στη Μεθώνη.

Κάντε ένα σχόλιο