Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι ενδεχόμενη στρατιωτική δράση κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, θα το κάνει «πιο κρυφό και πιο απόρρητο», ενώ ισχυρίστηκε ότι οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από την αναμενόμενη και έχουν διαιρέσει την ηγεσία της χώρας.

Ο κ. Γκέιτς ανέφερε σε πολιτικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα «ενώσει ένα διαιρεμένο έθνος» και θα κάνει τους ηγέτες του «να δεσμευτούν απόλυτα στην απόκτηση πυρηνικών όπλων».

Ο κύριος Γκέιτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ιράν συνεχίζει να προτίθεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Σημείωσε όμως ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά της συγκεκριμένης χώρας το μόνο που θα κατάφερνε είναι να καθυστερήσει τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν επί δύο με τρία χρόνια.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, τώρα «έχει αρχίσει να αναρωτιέται» εάν ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, του λέει ψέματα σχετικά με τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων στην οικονομία του Ιράν. Δημόσια, ο κύριος Αχμαντινετζάντ έχει δηλώσει ότι τα μέτρα δεν έχουν καμία επίπτωση.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο