Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δρομολογηθείσες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών δεν λαμβάνεται μέριμνα για την παροχή μιας μεταβατικής περιόδου σε όσους ιπτάμενους στρατιωτικούς θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011. Πιστεύουμε πως ζητήματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία και προσοχή γιατί επιδρούν στο αξιόμαχο του στρατεύματος. Προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν ορθόν να δίνονταν μια μεταβατική περίοδος ενός με δύο ετών στους ενδιαφερομένους στρατιωτικούς.

Αυτά διατυπώνονται στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον ΥΕΘΑ οι Βουλευτές Αθανάσιος Πλεύρης, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι καταλήγουν:
Ποια είναι η θέση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα; Προτίθεστε να δώσετε μεταβατική περίοδο στους ιπταμένους στρατιωτικούς που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα 18 ετών το 2011;

Σε απάντηση τους το ΥΠΕΘΑ δήλωσε λακωνικά ότι οι σχετικές διατάξεις του νόμου 3865/2010 συζητήθηκαν δια μακρόν στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισής του τον Ιούλιο στη Βουλή.

Κάντε ένα σχόλιο