Ως μια εξαιρετική εκδήλωση εκτίμησης και τιμής προς τον Αρχηγό ΓΕΣ Δρ. Φραγκούλη Φράγκο ερμηνεύθηκε ευλόγως η επίσημη πρόσκληση που του απήυθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα πλαίσια της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων.  Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη φορά που καλείται ένας Α/ΓΕΣ στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια τέτοια συμβολική εορτή για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφερόμενος στο μήνυμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ.Αρχηγός ΓΕΣ σημείωσε ότι έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσθεσε: «Είναι μια δικαίωση για αυτούς, όταν ο θεσμικός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει αυτή την εικόνα για τις Ένοπλες Δυνάμεις». Διαβεβαίωσε δε τον Πρόεδρο ότι «είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και κυρίως αυτό που μετράει είναι το φρόνημα».

Το μήνυμα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο έχει ως εξής:
“Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε και τιμάμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τιμάμε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, πολλές φορές υπερβαίνοντας τα ψυχοσωματικά τους όρια, υπερασπίζονται και εγγυώνται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. 

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλή μαχητική και επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα αποτελούν το θώρακα της προστασίας του εθνικού συμφέροντος.
Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής σας. Αξίζετε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.”

ΠΗΓΗ Καθημερινή Defencenet

Κάντε ένα σχόλιο