Ποιες υπηρεσίες καταργούνται η συγχωνεύονται στο Δημόσιο; Ποιες ΔΕΚΟ καταργούνται; Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους (ιδιαίτερα τους αορίστου και ορισμένου χρόνου) μετά τις εξαγγελίες για κατάργηση υπηρεσιών στο Δημόσιο και ΔΕΚΟ.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ασφαλώς λιγότεροι από τους υπαλλήλους άλλων υπουργείων διότι εκεί τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καλύπτουν πολλές από τις υπηρεσιακές ανάγκες τους. Ασφαλώς οι διάφορες στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές όπου διδάσκει πολιτικό προσωπικό δεν θα κλείσουν διότι είναι απαραίτητες για την παραγωγή νέων στελεχών (αξιωματικών, υπαξιωματικών κλπ).

Μήπως όμως υπάρξουν συγχωνεύσεις για την εξοικονόμηση κονδυλίων και εξοπλισμού; Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Λιμενικό Σώμα εκπαιδεύεται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να συγχωνευθούν οι Στρατιωτικές με τις Αστυνομικές Σχολές; Μήπως θα μπορούσαν για παράδειγμα οι Αξιωματικοί της Αστυνομίας να εκπαιδεύονται σε κάποιο Ανώτατο Στρατιωτικό Ίδρυμα;

Μάλλον ακραία είναι αυτά τα σενάρια που ακούστηκαν αλλά όμως ίσως είναι διάφορες υποθέσεις που απασχολούν τους αρμοδίους υπουργούς. Πάντως μέχρι σήμερα καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει γίνει και φυσικά καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Κατά συνέπεια καμία ανησυχία δεν θα πρέπει να υπάρχει προς το παρόν για ενδιαφερόμενους.

Κάντε ένα σχόλιο