Αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας γύρω από αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Γερμανία μετά από «συγκεκριμένες» ενδείξεις, όπως χαρακτηρίστηκαν απ’ τις αρχές, για το ενδεχόμενο σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τομάς Ντε Μεζιέρ, σε δηλώσεις του απ’ το Βερολίνο επεσήμανε ότι πληροφορίες απ’ τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς και από διεθνείς εταίρους ανάγκασαν την λήψη των μέτρων ασφάλειας.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ αναφέρθηκε στις αποστολές εκρηκτικών μηχανισμών μέσω ταχυδρομείου από την Υεμένη και σε Γερμανικές πληροφορίες για «συνεχείς προσπάθειες» από μέρους Ισλαμιστών εξτρεμιστών να επιτεθούν στην Γερμανία.

Πάντως αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το σενάριο ενδεχόμενων επιθέσεων και ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας προσπάθησε να διαβεβαιώσει τη χώρα του ότι δεν υπάρχει «λόγος για υστερία», παρότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Καγκελαρίου δεν θα αλλάξει. Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι οι τρομοκράτες θα κερδίσουν αν οι Γερμανοί επιτρέψουν στην απειλή αυτή να επηρεάσει τον τρόπο ζωής τους.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο