Η πρόσφατα απελευθερωθείσα υπέρμαχος της δημοκρατίας στη Βιρμανία, Αούνγκ Σαν Σου Κι, προσέφερε κλαδί ελιάς στο στρατιωτικό καθεστώς τη χώρας της που την κρατούσε υπό περιορισμό για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Σε αποκλειστική της συνέντευξη στη ΦτΑ, η 65χρονη κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης δήλωσε ότι η ίδια και οι υποστηρικτές της «δεν σκοπεύουν να συγκρουστούν» με τους στρατιωτικούς ηγέτες. Όπως η ίδια πρόσθεσε «ελπίζουμε ότι το καθεστώς θα καταλάβει πως οι συμπλοκές δεν αποτελούν λύση στα προβλήματα της χώρας».

Η Αούνγκ Σαν Σου Κί αφέθηκε ελεύθερη το Σάββατο και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από χιλιάδες υποστηρικτές της κατά την εμφάνιση της έξω από το σπίτι της. Την Κυριακή σε ομιλία της από το αρχηγείο της Εθνικής Λίγκας του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε ότι η ελευθερία του λόγου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.

Η Αούνγκ Σαν Σου Κί τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις στην αναζήτηση της αλλαγής στη Βιρμανία, αλλά αυτό θα πρέπει να εκπληρωθεί με το «σωστό τρόπο» μέσα από συνομιλίες με τους στρατιωτικούς ηγέτες. Αλλιώς, όπως είπε, οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν το στόχο τους, «ανεξάρτητα από το πόσο ευγενής και σωστός μπορεί να είναι».

VOA

Κάντε ένα σχόλιο