Από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2010 λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής, της Ελληνικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Ιατρικής (ΕΕΑΔΙ), παράλληλα με τις εργασίες του 2ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής-European Society for Aviation & Space Medicine (ESAM). Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της Ασφάλειας των Πτήσεων τόσο των στρατιωτικών όσο και των πολιτικών αεροσκαφών.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου.

Συμμετέχουν Ιπτάμενοι της Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και αντιπροσωπείες από τριάντα εννέα χώρες.

Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν είναι: “Αεροπορία και Ανθρώπινος Παράγοντας”, “Ιπτάμενος και Στρες”, “Επιλογή Ιπταμένων”, “Αεροπορική Οφθαλμολογία”, “Κλινική Έρευνα στην Αεροπορία”, “Αλλαγές στην Αεροπορική Φαρμακολογία”, “Πλεονεκτήματα της Κλινικής Τεχνολογίας”, “Επιδράσεις των ακτίνων Λέιζερ στο πιλοτήριο στη φάση της προσγείωσης” καθώς και πολλά άλλα.

Κάντε ένα σχόλιο