Η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (σε όλα τα επίπεδα και όπλα) παρά το γεγονός ότι εκ της φύσεως της είναι ένας πάνοπλος και δυναμικός θεσμός της χώρας έχει μια προφανή στρατηγική αδυναμία: Δεν μπορεί να αποκρούσει εγκαίρως το λαϊκισμό, τις κακόβουλες προσβολές και τη δημαγωγία διότι ο στρατιωτικός κώδικας τιμής τους επιβάλει νόμους και κανόνες αξιοπρέπειας που ουσιαστικά τους αφαιρούν το δικαίωμα της έγκαιρης αυτοάμυνας και ανταπόδοσης της επίθεσης με τα ίδια όπλα.

Αυτό βέβαια ισχύει και για τις τακτικές ετήσιες κρίσεις και για τις έκτακτες κρίσεις για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως στην κορυφή της ιεραρχίας οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και ορισμένες φορές οι εξελίξεις ραγδαίες και οι αδικίες ακαριαίες και αμετάκλητες. Στις κρίσεις της Ηγεσίας των Γενικών Επιτελείων δυστυχώς ορισμένες φορές δεν παίζει ρόλο μόνο η στρατιωτική και επιστημονική αξία του κρινόμενου. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εικόνα που έχει ο Λαός για αυτόν (η καλύτερα η εικόνα που το ΚΥΣΕΑ νομίζει πως έχει ο Λαός για αυτόν). Δυστυχώς, όπως η Ιστορία της Ελλάδας μας έχει διδάξει, η εικόνα αυτή είναι υποκείμενη στα χέρια των δημαγωγών.

Κατά συνέπεια κάθε άξιος ανώτατος αξιωματικός που δέχεται μια ανήθικη επίθεση σπίλωσης του ονόματός του με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μπορεί να αδικηθεί σε ύψιστο βαθμό. Η μεταγενέστερη διάψευση η απόσυρση των αρνητικών σχολίων που δημοσίευσαν ορισμένοι εκ του ασφαλούς από αμφίβολες πηγές και επηρέασαν την πολιτική ηγεσία στην διάρκεια των κρίσεων δεν διορθώνει το έγκλημα. Τα μέσα ενημέρωσης που για λόγους ακροαματικότητας βάλουν κατά δικαίων και αδίκων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά το θέμα αυτό.  Είναι άδικο στο βωμό της τηλεθέασης να επιτιθέμεθα κατά της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για ενέργειες της  που σκοπό έχον το όφελος της ίδιας της κοινωνίας και των Ελλήνων Πολιτών.

Οι δόλιες και συκοφαντικές αναφορές ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης (κυρίως ανωνύμων ιστολογίων) εναντίον καταξιωμένων ανώτατων αξιωματικών πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά όσον αφορά τη σκοπιμότητα τους ιδιαίτερα δε όταν στρέφονται κατά ατόμων που έχουν ξεχωρίσει για τα επιτεύγματά τους .  Κατά κανόνα ο στόχος των εχθρών είναι ότι καλύτερο και δυνατότερο έχουν να επιδείξουν οι φίλιες δυνάμεις. Ας είμαστε προσεκτικοί διότι όσο η Ελλάδα θα βυθίζεται στη φτώχια τα επόμενα χρόνια θα πυκνώνουν οι επιθέσεις κατά των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία τους τελευταίους θεσμούς που ακόμη εμπιστεύεται ο Ελληνικό Λαός.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων παρακολουθεί με προσοχή τις επιθέσεις αυτές και θα δώσει εγκαίρως στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία (έγγραφα) που αποδεικνύουν ποιός μεθοδεύει αυτές τις ενέργειες και ποιά είναι τα πραγματικά του κίνητρα ώστε να ενημερωθούν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Έλληνες Πολίτες και φυσικά οι αρμόδιες Αρχές.

Κάντε ένα σχόλιο