Στον εορτασμό για τον Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Άγιο Νικόλαο στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων παραβρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ευ. Βενιζέλος: Όλο το έθνος τιμά σήμερα τον προστάτη του Ναυτικού –και του Πολεμικού και του Εμπορικού- τον Άγιο Νικόλαο. Η Ελλάδα ως έθνος ναυτικό, ως δύναμη θαλασσινή αποδίδει πάντα ιδιαίτερη σημασία στον εξοπλισμό, την ετοιμότητα, την εκπαίδευση και ιδίως στο φρόνημα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και το Πολεμικό Ναυτικό με τη σειρά του στηρίζει την εμπορική ναυτιλία που είναι ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ υπάρχουν δημοσιεύματα για περικοπές στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευ. Βενιζέλος: Και σήμερα, αλλά δυστυχώς και τις προηγούμενες μέρες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ορισμένα δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικά σχόλια τα οποία είναι μη διασταυρωμένα και μη ακριβή. Η νέα δομή δυνάμεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι ένα σύνθετο εγχείρημα ριζικού εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό γίνεται με συστηματικό και επίμονο τρόπο και ανακοινώνουμε επισήμως τα αποτελέσματα αυτής της προεργασίας. Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εωσότου κάνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, νομίζω ότι δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και κανείς δεν πρέπει να τις λαμβάνει υπόψη του, ιδίως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τα περιβάλλουμε με στοργή και αγάπη και θέλουμε να έχουν αξιοπρέπεια και να είναι αφοσιωμένα στο έργο τους.

Δημοσιογράφος: Άρα δεν θα υπάρξουν απολύσεις…

Ευ. Βενιζέλος: Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε.

Δημοσιογράφος: Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις με την τρομοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Οι τελευταίες εξελίξεις είναι κατ’ αρχάς μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μια ανακούφιση για την ελληνική κοινωνία, αλλά κι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα που στέλνει διεθνώς η χώρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κοινωνική και εθνική συνοχή και αίσθημα ασφάλειας. Τέτοιες εξελίξεις συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι μόνο η εφαρμογή των κανόνων του δημοκρατικού πολιτεύματος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο