Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο κ. Χρ. Φωτόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) καθώς και με τον Πρόεδρο κ. Δ.Γεωργάτζη και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α).

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών υπέβαλαν αναλογιστική μελέτη για την οικονομική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ) και προτάσεις για την εξυγίανση του Ταμείου. Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση του Μ.Τ.Σ. για την εξυγίανση του Ταμείου, στο οποίο συμμετέχει και το 68% περίπου των αστυνομικών υπαλλήλων και τις αποφάσεις που θα ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους και τη βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ. Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε τις Ομοσπονδίες ότι αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση η συνέχιση της συμμετοχής των αστυνομικών στο Μ.Τ.Σ και ότι οι πληροφορίες περί διαχωρισμού του Ταμείου και αποχώρησής του δεν ανταποκρίνονται στη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο αίτημα των αστυνομικών για αναλογικότερη και δικαιότερη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ, αίτημα που είναι λογικό και προς την κατεύθυνση της άμεσης ικανοποίησής του, έχουν, ήδη, δοθεί σχετικές εντολές της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ ενημέρωσε, επίσης, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών για τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την οικονομική εξυγίανση του Μ.Τ.Σ και τη συνέχιση της καταβολής των μερισμάτων στους δικαιούχους.

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο