Μέσα στη γενικότερη θλίψη της φτώχειας και της ανέχειας που χάσκει μπροστά στην Ελληνική κοινωνία καλείται ο νέος να καταταχθεί στο Στρατό. Το μέλλον αβέβαιο, η ανεργία ακονίζει τα μαχαίρια της και αυτός πρέπει να εξαφανισθεί από τον εργασιακό χάρτη για ένα χρονικό διάστημα. Γιατί να πάει στο Στρατό και γιατί να υπηρετήσει όταν άλλοι σπεύδουν να αποφύγουν τη θητεία παριστάνοντας τους σχιζοφρενείς και τους ανάπηρους;

Η απάντηση είναι στην Εθνική Συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε όλοι η οποία επιτάσσει ισονομία και στράτευση σε όλους τους (ικανούς) άνδρες ανεξαιρέτως. Κανένας γόνος πλούσιας οικογένειας δεν πρέπει να μπορεί να αποφύγει τη στράτευση και ακόμη και όσοι δεν μπορούν να κρατάνε όπλο (αλήθεια πόσοι είναι αυτοί) πρέπει να στρατευθούν με μορφές κοινωνικής θητείας. Οι αξιωματικοί πρέπει στα πλαίσια της στρατιωτικής εκπαίδευσης να εξηγούν στους οπλίτες τη θεμελιώδη ανάγκη της στρατιωτικής θητείας και να μην κάνουν διακρίσεις για κανένα στις υπηρεσίες που πληγώνουν τους ανίσχυρους γόνους φτωχών οικογενειών.

Οι αυστηρές διαταγές του σημερινού Αρχηγού ΓΕΣ περί ισονομίας μεταξύ των οπλιτών πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα που δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει ο Ελληνικός Στρατός τη πρώτη θέση που κατέχει σήμερα στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων Πολιτών αφού ένας ισχυρός στρατός είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Κάντε ένα σχόλιο