Συμφώνως με δημοσιεύματα των σελίδων αμυντικών θεμάτων των εφημερίδων, αλλά και του διαδικτύου, επισημαίνεται πώς, έχει τεθεί ζήτημα μεταφοράς και εγκαταστάσεως στην χώρα μας και συγκεκριμένως στην αεροπορική Βάση του Αράξου, πυρηνικών όπλων!

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για 24 πυρηνικές Βόμβες Β 61-5 (10­500κΤ), οι οποίες μεταφέρονται απο F-16 και Α-7, πράγμα που είχε να συμβεί εδώ και μία 20ετία, όταν απεσύρθησαν το 1990.

Αυτά δηλώνει στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος και ρωτάει τον ΥΕΘΑ:

1.Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δημοσιευόμενες πληροφορίες, περί επανεγκατα­στάσεως πυρηνικών όπλων στην χώρα μας, μετά απο μία 20ετία;

2. Για ποιους λόγους θα συμβεί αυτό; Υπάρχει επίσημο ΝΑΤΟικό αίτημα πρός αυτήν την κατεύθυνση και με ποιό σκεπτικό; Σχετίζεται μήπως το ζήτημα, με την απόσυρση πυρηνικών, που ετοιμάζεται από τους Αμερικανούς, στην αεροπορική Βάση Ινστιρλίκ της Τουρκίας;

Σε απάντησή του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει ότι ουδέποτε ετέθη από το ΝΑΤΟ ζήτημα μεταφοράς και εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στη χώρα μας ή θέμα επανεγκατάστασης πυρηνικών όπλων στην 116 ΠΜ.

Κάντε ένα σχόλιο