Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη, όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Προσερχόμενος στην ΑΔΙΣΠΟ και ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚO, δήλωσε τα εξής:

«Η χώρα διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο γι’ αυτό οφείλει να κάνει με μια πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση. Απαιτούνται θυσίες. Θυσίες με δικαιοσύνη. Άρα, στόχος μας είναι μετά την υπέρβαση της κρίσης να αποκαταστήσουμε αδικίες που δυστυχώς στη φάση αυτή είναι αναπόφευκτες.

Είναι αναμφίβολα πολύ δυσάρεστο να περικόπτουμε αποδοχές, ιδίως όταν οι αποδοχές αυτές είναι από μεσαίες και κάτω. Και είναι δυσάρεστο να μην μπορείς να προστατέψεις όσο θέλεις και όπως πρέπει και τον εργαζόμενο αλλά και τον άνεργο.

Η ανάπτυξη, η ανάσχεση της ύφεσης, η δημοσιονομική αποκατάσταση της χώρας είναι τα μέσα που θα φέρουν τη λύση. Βρισκόμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον που σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο και έχει πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια. Και πρέπει η χώρα να σωθεί. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα και όλοι οι Έλληνες πρέπει να συμβάλουμε, στο μέτρο που ο καθένας υποχρεούται με βάση τις δυνατότητές του, για να πετύχουμε αυτό τον στόχο».

Κάντε ένα σχόλιο