Η Κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει την έκταση και την τραγικότητα του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος της Πάτρας, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δράσεις για την αντιμετώπιση και τη λύση του κατόπιν συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών και παρεμβάσεων για την εξομάλυνση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Μέχρι σήμερα όμως, έχει «παγώσει» και εκκρεμεί η επικύρωση των πρότερων αποφάσεων ώστε να καταστούν επίσημη κυβερνητική θέση και πολιτική. Το πρόβλημα της Πάτρας, είναι τραγικό και πολύπλοκο. Όλοι συμφωνούμε ότι είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σύνθετο και σε σημαντικό βαθμό η λύση του εξαρτάται από τη βούληση σας, πολιτική και προσωπική για την διευθέτηση και δρομολόγηση λύσεων σε μία χρονίζουσα,απαράδεκτη κατάσταση με επιπτώσεις όπως η λαθρομετανάστευση.

Η έλλειψη εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η υιοθέτηση μιας συνεπούς, ανθρωπιστικά και εθνικά, μεταναστευτικής πολιτικής, η δικαστική και ποινική αντιμετώπιση των παρανομούντων, οι πλημμελείς δράσεις των αυτοδιοικητικών Αρχών κ.ά. είναι μερικά από τα κύρια θέματα που πρέπει ως κοινωνία και Πολιτεία να απαντήσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Οι δηλώσεις της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κυρίας Cecillia Malmstrom, αρμόδιας και για τα μεταναστευτικά θέματα κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη χώρα μας, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλές λύσεις ακόμα και μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης του Δουβλίνου II και σημαντικά κονδύλια μπορεί να αντλήσει η χώρα μας από την Ε.Ε αν και εφόσον η Διοίκηση αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σοβαρότητα, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συνέπεια.

Αυτά αναφέρει ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος στην Ερώτηση 6221/16-11-2010 της Βουλής των Ελλήνων ερωτώντας παράλληλα τον ΥΕΘΑ:

Θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στην εκπόνηση ενός «οδικού χάρτη» ενεργειών και δράσεων της Διοίκησης τόσο για την βραχυπρόθεσμη όσο και για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος που βιώνει χρόνια τώρα η Πάτρα;

Θα ενεργοποιήσει τους αρμόδιους η Κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπισθεί συντονισμένα το πρόβλημα του κέντρου της Πάτρας αφού η περαιτέρω επιδείνωση αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην γκετοποίηση και την πολιτιστική μας δυσφήμιση και τελικώς στην κοινωνική και οικονομική απαξίωση της πόλης;

Τι ενέργειες σχεδιάζει το Υπουργείο σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες του;

Σε απάντησή του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει ότι αρμόδιο για την απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Κάντε ένα σχόλιο