«Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας, Μακαριότατε, να συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, με την Εκκλησία της Ελλάδος και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του κ. Βενιζέλου και εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ότι η συνεργασία αυτή θα δυναμώνει καθημερινά. Είμαστε πάντα εδώ να συμβάλουμε στην ανθρωπιστική και κοινωνική αποστολή σας. Οι κοινωνικοί μας στόχοι συναντιούνται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν έναν ισχυρό κοινωνικό ρόλο να επιτελέσουν, το ίδιο και η Εκκλησία και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Και θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά γι΄ αυτό το πολύ σημαντικό έργο που κάνετε και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Θέλω να είστε σίγουρος ότι σ’ εμάς, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα βρίσκετε πάντα τον αποτελεσματικό συνεργάτη, τον παράγοντα εκείνο που θα συμβάλει στην αποστολή σας. Και βεβαίως και εμείς από την πλευρά μας, αναδεικνύουμε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες, όπως και η Εκκλησία, είναι μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Θέλω επίσης να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την τιμή, εκ μέρους του Υπουργείου, να συνεργάζομαι μαζί σας. Αυτή είναι η αρχή, όπως είπατε και εσείς, μια δυναμική αφετηρία. Θα δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτή τη συνεργασία μας, προς όφελος των συμπολιτών μας, των πασχόντων συνανθρώπων μας, για να αναδείξουμε τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Και με την ευκαιρία αυτή Μακαριότατε, θέλω να ευχαριστήσω και το Γενικό Επιτελείο Στρατού και όσα από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συνέβαλαν πραγματικά στο να σας διαθέσουμε αυτή την αποθήκη. Επίσης να είστε βέβαιος πως σ’ όλη την Ελλάδα και στο λεκανοπέδιο Αττικής, ανενεργά στρατόπεδα, ανενεργές επιχειρησιακά υποδομές τίθενται από την πλευρά μας στη διάθεσή σας έτσι ώστε να επιτελείτε με τον καλύτερο τρόπο, απρόσκοπτα, δίχως προβλήματα, αυτή τη βαθιά ανθρωπιστική και κοινωνική αποστολή σας. Σας εύχομαι καλή δύναμη. Ευχαριστώ πολύ.»

Από τις δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη στην τελετή παράδοσης αποθήκης στο 745 ΒΜΧ “Στρατηγού Καποτά Βασιλείου” στο Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο