Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ ορίσθηκε το έτος 2004 και δεν ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του. Οι πάσης φύσεως μικτές απολαβές του, ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 5.856,08 ΕΥΡΩ (και οι ετήσιες στο ποσό των 5.856,08 Χ 12 = 70.272,96 ΕΥΡΩ), περιλαμβανομένης και της αμοιβής για τη συμμετοχή του στο Δ..Σ.

Πέραν των ανωτέρω απολαβών, ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν έχει άλλες χρηματικές παροχές από την ΕΑΒ, ενώ όσον αφορά την αποζημίωση εκτός έδρας, ισχύουν όσα προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις για το δημόσιο τομέα.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του χρησιμοποιεί αυτοκίνητο της εταιρείας, ενώ δεν υφίσταται καμία επαγγελματική συνεργασία του με την Moody’s Investor.
Αυτά δήλωσε ο ΥΕΘΑ ως απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου στη ΒτΕ που ακολουθεί:

Συμφώνως με δημοσιεύματα του τύπου, επισημαίνεται ότι, ανέλαβε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α,Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Hellas Sat Consortium. Πριν την θέση αυτή, είχε διατελέσει στέλεχος της Moody’s Investor Service, στην Νέα Υόρκη των Η. Π. Α., για περίπου 22 έτη, προσφέροντας τις υπηρεσίες του, ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος (Senior Vice President), από το 1997-2004, Αντιπρόεδρος (Vice President) από το 1989 ~ 1997, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος (Assistant Vice President) από το 1985 – 1989 και Ανώτερος Αναλυτής (Senior Analyst) από το 1982 -1985. Κατά την άσκηση των καθηκόντων του στις ανωτέρω θέσεις αυτές, συνεργάσθηκε στενά με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών της αμερικανικής και ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων και των, Aerospatiale, Airbus, Bae Systems, Boeing, Bombardier, Ε ADS, Embraer, Fokker, Finmeccanica, Lockheed Martin, Raytheon, Rolls – Royce, Rover, Siemens, Thales, TSA, United Technologies και άλλες. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ήταν στην Merril Lynch Co.Inc., της Νέας Υόρκης, ως Οικονομικός Αναλυτής.

1.Είναι ακριβείς οι δημοσιευόμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι οι ετήσιες αποδοχές του ανωτέρω Διευθύνοντος Συμβούλου, ξεπερνούν τις 160.000 ευρώ ετησίως; Ποια είναι η πραγματικότης;

2.Το «πακέτο» απολαβών του, τι άλλες παροχές περιλαμβάνει, από bonus, επιτροπές, εκτός έδρας, αυτοκίνητο;

3.Υφίσταται σήμερα, τυχόν συνεργασία του, με την Moody’s Investor;

Κάντε ένα σχόλιο