Από 2 έως 4 Ιανουαρίου 2011 ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος, επισκέφθηκε το Αφγανιστάν προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους Έλληνες στρατιωτικούς που υπηρετούν εκεί με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής του, ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στους Έλληνες υπηρετούντες στα Στρατηγεία KAIA και IJC. Στην συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους διαβίωσης του προσωπικού.

Κατόπιν μετέβη στην έδρα του Τάγματος Ειδικής Συνθέσεως Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ),στο στρατόπεδο GAZI, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να ενημερωθεί από τον Διοικητή του ΤΕΣΑΦ για το έργο που επιτελείται.

Ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε το Στρατηγείο HQ ISAF, όπου συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή του Στρατηγείου Αντιστράτηγο κ. James Bucnall, ο οποίος αντικαθιστούσε τον απουσιάζοντα Διοικητή Στρατηγό κ. David Howell Petraeus. Ο Υποδιοικητής του Στρατηγείου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε την σημαντική προσφορά των Ελλήνων υπηρετούντων στο Αφγανιστάν και τόνισε τα σημαντικά έργα υποδομής που πραγματοποιούνται από το προσωπικό του ΤΕΣΑΦ στο αεροδρόμιο KAIA.

Στην συνέχεια, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Regional Command – Capital, Ταξίαρχο κ. Rafet Sevnic Sasmac και συνομίλησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά την επίσκεψη του στο Αφγανιστάν, ο κ. Α/ΓΕΣ, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την στέγαση των υπηρετούντων στελεχών OMLTs σε 2 ημιμόνιμες κατασκευές. Επιπλέον, ανακοίνωσε την χορήγηση 5 τεθωρακισμένων οχημάτων MRAP στο ΤΕΣΑΦ, προκειμένου να διεξάγονται με ασφάλεια όλες οι κινήσεις του προσωπικού. Τα πληρώματα που θα χειρίζονται τα τεθωρακισμένα οχήματα, έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευση τους από προσωπικό της ISAF.

Κάντε ένα σχόλιο