Η εφημερίδα «Το Βήμα» σε διαδοχικά δημοσιεύματα της (13-14/12/2010) παρουσιάζει περίεργα συγκλίνουσες υποδείξεις προς την χώρα μας που εκπορεύονται από αντίστοιχες υπηρεσίες 2 διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ-ΕΕ) και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με την Τουρκία στον Έβρο. Και 2 υπηρεσίες (UNHCR – FRONTEX) φέρονται να ζητούν από την χώρα μας ειδικά για τις παράνομες εισόδους λαθρομεταναστών (για τις οποίες χρησιμοποιούν τον ιδιόρρυθμο όρο «αφίξεις»!) να μην «εμποδίζεται η πρόσβαση (τους) στη χώρα αλλά αφού εισέλθουν να περνούν από συνέντευξη και εφόσον πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας»!

Πρακτικά δηλαδή ζητείται από την Ελλάδα να σταματήσει να παίρνει τα όποια αποτρεπτικά μέτρα λαμβάνονται σήμερα στα σύνορα μας με την Τουρκία, προκειμένου ο οποιοσδήποτε να μπορεί να εισέρχεται ελεύθερα στην Ε.Ε!

Εάν τα παραπάνω δεν αποτελούν μυθεύματα αλλά σοβαρές πληροφορίες, καθώς προέρχονται από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», θα πρέπει κανείς να υποθέσει ότι οι υποδείξεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί επισήμως και στην ελληνική κυβέρνηση. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) φέρεται μάλιστα να θεωρεί πως «τα (πιο αυστηρά) μέτρα επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε απειλούν το πολιτικό άσυλο» που αναζητούν στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι λαθρομετανάστες!

Αυτή η παραδοξολογία που συγκρούεται ευθέως με την κοινή λογική, βασίζεται στο «σοβαρό» επιχείρημα ότι μόνο Κράτη – Μέλη της Ε.Ε μπορούν να προσφέρουν πολιτικό άσυλο σε λαθρομετανάστες! Κι αυτό καθώς οι ίδιοι που συρρέουν στην Ελλάδα από τις τέσσερις γωνιές της Γης, προφανώς όλοι τους «διώκονται λόγω πεποιθήσεων» στις χώρες καταγωγής τους. Στην διαδρομή βέβαια προς την χώρα μας, αν και πολλοί διασχίζουν την μισή υφήλιο, κανένας από τους λαθρομετανάστες αυτούς δεν κατάφερε να βρει «πολιτικό άσυλο» σε καμιά από τις τόσες ασφαλείς χώρες διέλευσης τους!

Επειδή οι απόψεις για «αφίξεις» και «ανοιχτά σύνορα» (σαν να είναι η χώρα μας αεροδρόμιο κάποιου τριτοκοσμικού τουριστικού προορισμού) αποτελούν πρόκληση στην νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει σαφή θέση απέναντι σε όλες αυτές τις εξωφρενικές υποδείξεις διεθνών οργανισμών για κατάργηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αυτά δηλώνουν στην ΒτΕ οι Οι Ερωτώντες βουλευτές Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1 Αληθεύει πως γίνατε αποδέκτες τέτοιων εξωφρενικών «παραπόνων» από τις υπηρεσίες FRONTEX και UNHCR; Αν ναι. ποια ήταν η απάντηση σας;

2. Αν τα παραπάνω είναι σε επίπεδο «διαρροών», θα διερευνήσετε τις πηγές και τους λόγους τους;

3. Μελετά η Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να ακολουθήσει πολιτική απολύτως «ανοικτών συνόρων» έτσι ώστε να πολλαπλασιασθούν οι «αφίξεις»;

4. Σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταστήσει την Ελλάδα το μοναδικό άσυλο λαθρομεταναστών για ολόκληρη την Ε.Ε;

5. Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την πλήρη προστασία των συνόρων μας στον ‘Εβρο;

Σε απάντησή τους το ΥΠΕΘΑ δηλώνει
Με το ΠΔ 310/1998 (Ίδρυση-Αρμοδιότητες Κεντρικής Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης), υπεύθυνη για την υλοποίηση της χαρασσόμενης πολιτικής για την αποτροπή της εισόδου των λαθρομεταναστών είναι η υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης. Ο ΣΞ ενεργεί στη Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως με τα όργανα ασφαλείας Προκαλύψεως (Φυλάκια, σκοποί, παρατηρητές, περίπολοι, ενέδρες, ΣΤΕΚ, ΕΤΑΣ, εφοδεύοντες, Τμήματα Αμέσου Επεμβάσεως κ.λ.π.), συλλαμβάνοντας λαθρομετανάστες, τους οποίους παραδίδει στην ΕΛΑΣ.

Πλέον τούτων, το ΓΕΣ έχει εκπονήσει πρόσφατα και νέο σχέδιο με το οποίο εξασφαλίζεται η κλιμάκωση των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των χερσαίων συνόρων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛΑΣ σε θέματα λαθρομετανάστευσης έχουν ικανοποιηθεί όλα τα υποβληθέντα αιτήματα σχετικά με την ανάπτυξη της FRONTEX.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο