Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Πάνος Μπεγλίτης έχουν μια πρόκληση μπροστά τους όσον αφορά τους διορισμούς και τις προσλήψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία θα αποδείξουν ότι εφαρμόζουν τους ίδιους νόμους σε όλα τα Στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί με τις δεκάδες προσλήψεις στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που εκκρεμούσαν από το 2008 και οι οποίες τελικά έγιναν σχεδόν όλες από τον νυν ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο μέχρι το τέλος του 2010 (30.12.2010). Όμως τρεις διορισμοί που δεν πρόλαβαν την έκδοση ΦΕΚ μέχρι το τέλος του έτους 2010 όπως ενημερωθήκαμε στέλνονται στη Βουλή προκειμένου να πάρουν νέα έγκριση λόγω Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ)!

Ειδικότερα το 2008 δεκάδες θέσεις που προέρχονται από το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων ΔΕΠ της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων προκηρύχθηκαν μετά από αίτηση των μελών ΔΕΠ ΣΣΕ για εξέλιξη και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 527Γ/05.06.2008. Οι τρεις διορισμοί που εκκρεμούν αποτελούν συνέχεια των διορισμών που έγιναν με τα ΦΕΚ 1017Γ/18.12.2009, ΦΕΚ 44Γ/27.01.2010, ΦΕΚ 110Γ/18.02.2010, ΦΕΚ 111Γ/18.02.2010, ΦΕΚ 15Γ/20.10.2010, ΦΕΚ 1028Γ/26.10.2010, ΦΕΚ 1210/23.12.2010 (εμφανίστηκε στο ΦΕΚ 30.12.2010!)

Οι τρεις τελευταίες εκλογές μελών ΔΕΠ έγιναν εντός του 2010 ακριβώς με τις ίδιες διαδικασίες, τους ίδιους νόμους και διατάξεις που οδήγησαν στους διορισμούς δεκάδων συναδέλφων τους στη ΣΣΕ μέσα στο 2010. Για γραφειοκρατικούς λόγους οι τρεις τελευταίοι αυτοί διορισμοί δεν πρόλαβαν να βγάλουν ΦΕΚ εντός του 2010 (αφού το τελευταίο εκδόθηκε ουσιαστικά στις 30.12.2010 αν και τυπικά αναφέρει 23.12.2010) και τώρα ενημερώθηκαν ότι η υπόθεσή τους θα πάει στη Βουλή για έλεγχο και έγκριση διότι τα πράγματα άλλαξαν με το ΔΝΤ!

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων έχει στη διάθεσή του όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι τρεις διορισμοί που εκκρεμούν αφορούν εκλογές στη ΣΣΕ που έγιναν με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες που επικυρώθηκαν από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και οδήγησαν στο διορισμό των δεκάδων άλλων συναδέλφων τους στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων εντός του 2010. Οι διαδικασίες αυτές έγιναν με υποδειγματικό τρόπο εντός του 2010 με πλήθος πανεπιστημιακών καθηγητών στα εκλεκτορικά και στις εισηγητικές επιτροπές και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Κατά συνέπεια κάθε καθυστέρησή τους (η χειρότερα κάθε ακύρωσή τους) προσκρούει στην αρχή της ισονομίας και θα αποτελούσε διάκριση εις βάρος των τριών αυτών καθηγητών και απίστευτο προηγούμενο για τους διορισμούς στο Ελληνικό Δημόσιο που εκκρεμούν από το 2010.

Ανεξάρτητα με το γεγονός ότι οι τρεις αυτές θέσεις αφορούν προκήρυξη του 2008 που οδήγησε στο διορισμό σχεδόν όλων εντός του 2009-2010 επιπλέον αφορά τον τομέα της Παιδείας και της Άμυνας και μάλιστα αθροιστικά (θυμάστε την εξαίρεση των περιορισμών στους διορισμούς;).  Οι τρεις διοριστέοι που απομένει να διορισθούν δεν είναι παιδιά κατώτερου θεού ώστε να υποστούν διακρίσεις. Πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας με τουλάχιστον δεκαετή θητεία στα πανεπιστήμια και στη ΣΣΕ που περιμένουν πολλά χρόνια την εξέλιξή τους και κατά συνέπεια η Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού του ΓΕΣ πρέπει αυτή τη φορά να δείξει την δέουσα προσοχή αφού γνωρίζει την υπόθεση από το 2008!

Με απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος του ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΑΝΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη τους παρακαλούμε να αποδώσουν δικαιοσύνη στους τρεις τελευταίους αυτούς διοριστέους καθηγητές ΣΣΕ δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες δηλαδή στη Διεύθυνση Οικονομικού (ΔΟΙ/ΓΕΣ) (όπου βρίσκεται το θέμα) να μην στείλουν το θέμα στη Βουλή για αξιολόγηση και έγκριση αλλά να προωθήσουν το διορισμό στο ΦΕΚ όπως έγινε με τους δεκάδες άλλους συναδέλφους τους το 2010.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων διαβιβάζει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την αμέριστη συμπαράσταση της Κοσμητείας της Σχολής Ευελπίδων και όλου του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού ΣΣΕ προς τους τρεις αυτούς συναδέλφους.

Δείτε εδώ όλη τη νομική τεκμηρίωση που αφορά το διορισμό των ήδη μονίμων καθηγητών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

19 Σχόλια “Διορισμοί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Ισονομία και Δικαιοσύνη”
 1. Ο/Ηteacher λέει:

  Απίστευτο. Δεν μπορεί να σπάσουν την προκήρυξη. Αποκλείεται να το κάνει αυτό ο Βενιζέλος , για φαντάσου τι θα γίνει με τις προκηρύξεις που δεν έχουν διορίσει ακόμη κανένα. Βαγγέλη μην ξεκινάς τέτοια ιστορία

 2. Ο/ΗevelpisIV λέει:

  Οι καθηγητές της ΣΣΕ αξίζουν υποστήριξη. Μάθαμε για την εμπλοκή και υποστηρίζουμε το αίτημά τους.

 3. Ο/Ηadioristos λέει:

  Έχει γούστο να πουν ότι όσοι διορίστηκαν διορίστηκαν. Τότε τι θα γίνει με αυτούς τους διοριστέους του ΑΣΕΠ που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη; Αν διόρισαν ορισμένους στη ΣΣΕ το 2010 από την ίδια προκύρηξη τότε να το τελειώσουν. Τι ανοησίες είναι αυτές να το στείλουν στη Βουλή, δηλαδή όποιος πρόλαβε πρόλαβε; Κι αν άργησε ο Κλητήρας να πάει τα χαρτιά στη ΔΟΙ τι φταίνε οι διοριστέοι;

 4. Ο/Ηpolitis λέει:

  Να δώσετε δημοσιότητα το θέμα. Ως εδώ και μη παρέκει. Δηλαδή όσοι διορίζονται αναδρομικά μέσα στο 2011 με αναδρομικό διορισμό από το 2010 λόγω υπαιτιότητας του Δημοσίου θα περνάνε από τη Βουλή ενώ έπρεπε να διορισθούν το 2010; Δεν είμαστε καλά λέω γω

 5. Ο/Ηloxias λέει:

  Μήπως αυτοί που πρόλαβαν και διορίσθηκαν από την ίδια προκύρηξη ήταν ΠΑΣΟΚ; Για ψάξτε το, για ψάξτε το ……lol

 6. Ο/Ηapostratos λέει:

  Μπα, και εμείς νομίζαμε ότι το Κέντρο Ελέγχου Όπλων δεν θα εξασκήσει ποτέ κριτική στο ΥΠΕΘΑ. Για να δούμε τώρα ο Βενιζέλος που γράφετε τα πάντα για τις δραστηριότητές του και τον προβάλλετε συνέχεια θα εφαρμόσει το νόμο για όλους η όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε στη ΣΣΕ; Να δούμε τι θα κάνετε μετά θα το καταγγείλετε η όχι;(αυτό να το βγάλετε μην το κόψετε όπως τα άλλα που σας στέλνουμε για το Βαγγελάκη τόσο καιρό)

 7. Ο/ΗΕΚΕΟ λέει:

  Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων δεν δημοσιεύει και απορρίπτει τα υβριστικά σχόλια. Ποτέ δεν κόβει σχόλια που εξασκούν κριτική με κόσμιο τρόπο.

 8. Ο/Ηarsenal λέει:

  Προκήρυξη για καμιά σαρανταριά το 2008 καθηγητές- άρχισαν οι διορισμοί τους το 2009 σχεδόν ολοκληρώθηκαν το 2010 και έμεινε μια χούφτα διοριστέων που ενώ εκλέχθηκαν το 2010 και τους πάνε στη Βουλή για έγκριση αντί να τους διορίσουν όπως όλους τους άλλους; Έλεος ρε παιδιά…..ΕΛΕΟΣ.

 9. Ο/Ηlavaros123 λέει:

  Σιγά να μην ενδιαφερθεί ο Βενιζέλος και ο Μπεγλίτης για τρεις καθηγητές της ΣΣΕ. Μην τον θυμώσετε και πολύ μήπως δεν τους διορίσει καθόλου…

 10. Ο/ΗPD407 λέει:

  Α μάλιστα η μία είναι η θέση που πήγε να καταστρέψει ο Τέλης …. Να διορισθούν άμεσα οι αδικημένοι κ. Υπουργέ . Κάθε άλλη απόφαση θα προκαλείσει πανικό σε χιλιάδες διοριστέους και άτομα που έχουν πάσης φύσεως κεκτημένα δικαιώματα διορισμού.

 11. Ο/Ηarmyalertios λέει:

  Όλοι την ξέρουμε την προκήρυξη. Δεκαετίες περίμεναν οι άνθρωποι να πάρουν μια εξέλιξη η προαγωγή. Τα κονδύλια για τις δημοσιεύσεις των καθηγητών ΣΣΕ σύμφωνα με το ΦΕΚ λέει ότι η προκαλούμενη δαπάνη, ανέρχεται για το έτος 2008 σε 85.000 € περίπου και θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις της ομάδας ΚΑΕ 0200 του Π/Υ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ έτους 2008. Αφού δέσμευσαν αυτά τα αστεία κονδύλια πριν τρία χρόνια γιατί τώρα δεν κάνουν ότι κάνουν με τους εξοπλισμούς που δέσμευσαν πριν από χρόνια δισεκατομμύρια και για το λόγο αυτό πρέπει να τα ξεχρεώσουμε; ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ.

 12. Ο/ΗΔάσκαλος λέει:

  Με τις προσλήψεις που το ΑΣΕΠ επικύρωσε το 2009 και το 2010 στά άλλα υπουργεία τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα μας πάνε ξανά στη Βουλή; Θα γίνει χαμός……..

 13. Ο/ΗsxoliIkaron λέει:

  Kala kai aftes tis thesis kathigiton pou prokiriksan stin ikaron prosfata edo:

  http://www.haf.gr/el/career/diagonismoi/default.asp?id=4768

  ti tha tis kanoun?

  An steiloun aftous tous treis tis SSE sti vouli gia egrisi kanontas diakrisi eis varos tous tote ti tha kanoun me tin prokiriksi stin ikaron pou den exoun ginei kan oi ekloges akomi? apokleietai na proxorisoun. Kapoios ta mperdepse sto ypetha kai ksexasane tous telefteous sti sxoli evelpidon. Sigoura o Ypourgos den gnorizei tin gafa pou pane na kanoun. Apokleietai o Arxigos GES na to epitrepsei – alios stin Ikaron tin exoume asxima

 14. Ο/Ηprotothema λέει:

  Λοιπόν πολλά σχόλια βλέπουμε εδώ και φυσικά τα περισσότερα πρέπει να προέρχονται από τους διδάσκοντες σε στρατιωτικές σχολές που το έμαθαν διότι αυτοί έχουν άμεσο ενδιαφέρον. Για να επιτρέψει το ΕΚΕΟ τόσα πολλά σχόλια που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να περάσουμε “δυνατά σχόλια” που να αγγίζουν το ΥΠΕΘΑ σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη αδικία στην υπόθεση. Άντε παιδιά συνεχίστε έτσι να αυξήσετε τους επισκέπτες (ούτε που ξέρω αν θα το ανεβάσετε αυτό αλλά δεν πειράζει τα ακούσατε εσείς)

 15. Ο/ΗΕΚΕΟ λέει:

  @protothema
  Αν τα “δυνατά σχόλια” δεν υβρίζουν και εξασκούν κόσμια κριτική δεν κόβονται. Ξέρετε πόσα σχόλια παίρνουμε κάθε μέρα με ύβρεις και συκοφαντίες για συγκεκριμένα ονόματα; Αν θέλετε να διαβάσετε τέτοια σχόλια έχει άλλα blogspot.com. Όσον αφορά για την πυκνότητα των σχολίων προφανώς αφορά κυρίως άτομα που κινούνται στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και είναι εκατοντάδες και περιμένουν ισονομία και δικαιοσύνη στους διορισμούς. Μεταξύ των χιλιάδων επισκεπτών μας υπάρχουν και αυτοί.

 16. Ο/ΗΑΣΕΠ-διοριστεος λέει:

  Τι βλακείες είναι αυτές να στείλουν λέει στη Βουλή για έγκριση προκήρυξη του 2008 και μάλιστα στον τομέα της Άμυνας-Παιδείας
  Διαβάστε εδώ τι λέει ο Κώστας Γείτονας στην ερώτησή του προς τον ΥΕΘΑ (30-12-2010):

  Σε απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην υπ’ αριθμ. 2088/10-12-2010 Αναφορά σχετικά με την πρόσληψη των επιτυχόντων κατηγορίας ΔΕ της υπ’ αριθμ. 6Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρεται γενικά ότι σύμφωνα με τον Νόμο 3833/2010 ο διορισμός των επιτυχόντων για τους οποίους τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά την 1-1-2010, διενεργείται σταδιακά βάσει σειράς επιτυχίας εντός του 2011 και ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι την 31-12-2013. κλπ κλπ

  Άρα λοιπόν καμία νέα έγκριση δεν απαιτείται για καθηγητές Ανώτατης Σχολής που εκλέχθηκαν το 2010 βάσει προκήρυξης του 2008
  Κάποιος να εξηγήσει στη ΔΟΙ/ΓΕΣ και σε όποιον έστειλε τέτοιες οδηγίες ότι κάνουν μεγάλο λάθος.
  ΑΜΕΣΑ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ

 17. Ο/Ηmesiekpedefsi λέει:

  Πρώτη φορά το ακούμε αυτό. Σίγουρα στη Βουλή και το ΔΝΤ μπορούν να στέλνονται οι νέες προκηρύξεις για έγκριση. Όχι όμως διορισμοί που αφορούν προκήρυξη που έγινε πριν από τρία χρόνια. Να τα αφήσουν αυτά δεν θα στείλουν και τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στο στόμα του ΔΝΤ. Σίγουρα ο Βενιζέλος δεν το γνωρίζει το θέμα και κάποιος τα έκανε θάλασσα.

 18. Ο/Ηsimvasiouxos407 λέει:

  Άλλο νέα προκήρυξη και άλλο προκήρυξη του 2008 συνάδελφοι!!!!!.
  Άρθρο 4, παράγρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου»
  Μήπως μπλοκάρισε η ΔΠΠ τα έγγραφα των εκλογών αυτών το 2009 και το 2010; Να γίνει άμεσα έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση της διαδικασίας. 2,5 χρόνια ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!

 19. Ο/ΗmelosDEP λέει:

  Λοιπόν είναι φανερό. Ένας διορισμός για μία αποχώρηση (παραίτηση, συνταξιοδότηση, θάνατος κλπ). Αφού στη ΣΣΕ μέσα στο 2010 παραιτήθηκαν και έφυγαν πέντε μέλη ΔΕΠ, ένα απεβίωσε και δεκάδες μόνιμα μέλη ΔΕΠ παραιτήθηκαν από την προηγούμενη θέση τους για να καταλάβουν νέα μόνιμη θέση ΔΕΠ (μέσα στο 2010!) όλα είναι καλά για τους τρεις αυτούς διοριστέους.

 20.  
Κάντε ένα σχόλιο