Σε προηγούμενη ανάλυση του Κέντρου Ελέγχου Όπλων σχετικά με τα δέκα σημεία υπεροχής του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου υπήρξε μια ανακρίβεια που αδίκησε τον Αρχηγό ΓΕΣ. Με μεγάλη έκπληξη το ίδρυμά μας πληροφορήθηκε από πολύ αξιόπιστες πηγές (κυρίως από το χώρο των καταδρομέων και πεζοναυτών) ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ δεν έχει καθόλου σταματήσει τις πτώσεις με αλεξίπτωτο και τη συμμετοχή του σε σχετικές καταδρομικές ασκήσεις παρά τις υψηλές θέσεις που κατέχει τόσα χρόνια στην ιεραρχία. Σύμφωνα με το βιογραφικό του αύριο ο Α/ΓΕΣ κλείνει τα εξήντα του χρόνια και παρά το γεγονός αυτό μάθαμε ότι όλα τα τελευταία χρόνια μέχρι και πολύ πρόσφατα έπεφτε πολύ συχνά με αλεξίπτωτο δίνοντας μαθήματα και εκπαιδεύοντας τους νεότερους των Ειδικών Δυνάμεων.

Οι αναλύσεις και τα σχόλια του ιδρύματος σχετικά με τον Αρχηγό ΓΕΣ προέρχονται κυρίως από πηγές ανεξάρτητες του ΓΕΣ γεγονός που αποδεικνύεται από την ανακρίβεια που αναφέραμε και η οποία αδίκησε τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο (i.e. περί περιορισμού  των πτώσεων του με αλεξίπτωτο μετά από ατύχημα).

Αλλά ποιος να το περίμενε ότι ένας Αρχηγός ΓΕΣ στην ηλικία των εξήντα ετών με τόσα πτυχία και ευθύνες συνεχίζει τακτικά να συμμετέχει σε ασκήσεις με απλούς στρατιώτες αλεξιπτωτιστές και μάλιστα σε τόσο επικίνδυνες επιχειρήσεις; Αυτός φρόντισε επιμελώς να το αποκρύπτει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να μην θεωρηθεί ότι προβάλει τον εαυτό του και έτσι η πληροφορία που δημοσιεύσαμε περί περιορισμού των πτώσεων του με αλεξίπτωτο μετά το ατύχημά του δεν ήταν σωστή!

Τα μηνύματα που πήραμε από πλήθος αξιωματικών και απλών στρατιωτών που ακόμη πέφτουν μαζί του με αλεξίπτωτα και συμμετέχουν σε καταδρομικές ασκήσεις μαζί του δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι πρόκειται για μια ειδική περίπτωση Στρατηγού που η θέση του Αρχηγού ΓΕΣ δεν επηρέασε καθόλου την λεβεντιά και την μαχιμότητα του.

Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για την ανακρίβεια που δημοσιεύσαμε στην ανάλυση των προσόντων του Αρχηγού ΓΕΣ – Ακόμη ίσως δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό στην κοινή γνώμη ποια είναι  τα εξαιρετικά προσόντα και η ιστορία του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου. Όμως όλα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τον γνώρισαν μας τα θυμίζουν συνεχώς με θαυμασμό και ορκίζονται στο όνομά του!

Κάντε ένα σχόλιο