Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Στέφανος Γκίκας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση: «Σε λίγες ημέρες, ξεκινούν οι ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνιστούν μία κορυφαία θεσμική διαδικασία με βαρύνουσα σημασία για το Στράτευμα, αλλά και για κάθε κρινόμενο Αξιωματικό.

Η περσινή εμπειρία, των κρίσεων του Μαρτίου 2010, με την πρωτοφανή κομματική άλωση των Ε.Δ., με τις επαναφορές στην ενέργεια γνωστών κομματικών αποστράτων, τις δυσμενείς κρίσεις πολλών άξιων Αξιωματικών και τις αποστρατείες ικανότατων και εμπειρότατων στελεχών, μας αναγκάζει να προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο Υπουργό, ότι δεν θα ανεχτούμε νέες κομματικές παρεμβάσεις στην Επετηρίδα των Αξιωματικών και αναξιοκρατικές κρίσεις.

Τα στελέχη των Ε.Δ., μετά από μια χρονιά που καταγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, χρονιά που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραστικά, χρονιά που χιλιάδες στελέχη παραιτήθηκαν από τις Ε.Δ., χρονιά που υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες με τα λόγια και τις πράξεις τους, απαξίωναν, αποκαλώντας τους αξιωματικούς ακόμη και «αντιπαραγωγικούς», αυτό που επιθυμούν και απαιτούν, είναι η εμπέδωση της αξιοκρατίας και της ορθής κρίσης. Θέση που στηρίζουν απολύτως η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.

Καλούμε, επίσης, την κυβέρνηση – στο πλαίσιο της αξιοκρατίας – να επανορθώσει εξόφθαλμα άδικες περσινές κρίσεις, επιτρέποντας σε άξιους Αξιωματικούς και των τριών Κλάδων, να συνεχίσουν την καριέρα τους και την προσφορά στην Πατρίδα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής σε περίπτωση νέων κομματικών κρίσεων, αλλά θα αναδείξει το θέμα εντός και εκτός Βουλής, στην πραγματική του διάσταση, υπό το πρίσμα και της κρίσεως που διέρχεται η χώρα».

Κάντε ένα σχόλιο